Hlavní obsah

Při zábavě s autem vypadl spolujezdec na tuningové akci na Lounsku

Při tuningové akci na Lounsku vypadl v sobotu odpoledne z auta spolujezdec. Stalo se tak při zábavě s pomalu jedoucím autem, kdy z něj spolujezdec vystoupil a po oběhnutí vozidla se do něj pokusil znovu nesednout, což se mu ale nepodařilo. Pro zraněného letěl vrtulník.

Foto: HZS Pardubického kraje

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala na letišti v Panenském Týnci; na místo okamžitě zamířili záchranáři i policisté, kteří celou nehodu vyšetřují.

Podle prvotních informací policie z místa nehody se událost stala při takzvaném driftování, což je odvětví automobilového sportu, kdy se závodí v řízeném přetáčivém smyku, policie ale později dospěla k jinému závěru.

„Spolujezdec z vozidla VW Transporter se při pomalé jízdě bavil tím, že z jedoucího vozidla vystoupil, vozidlo oběhnul a pokusil se opětovně nastoupit. Tento nástup se mu ovšem již nepovedl, upadl na zem a způsobil si zranění,“ vysvětlila mluvčí policie Veronika Hyšplerová s tím, že se událost stala mimo závody.

Muže z Lounska nalákali na sex. Gang mladíků ho však svázal a oloupil

Krimi

„Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní s výsledkem 0.6 promile. V současné době je předmětem šeření, zda i spolujezdec byl pod vlivem alkoholu,“ dodala mluvčí.

Záchranáři převezli osobu se středně vážným zraněním do ústecké nemocnice, řekl mluvčí krajské záchranné služby Prokop Voleník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám