Hlavní obsah

Při brutálním útoku zapálil muž bývalé družce vlasy. Potrestán nebude

– Ostrava
Právo, hon

Šokující případ domácího násilí prověřuje policie v Ostravě. Třicetiletá žena byla napadena svým bývalým partnerem nejenom brutálním bitím, ale i ohněm. Při útoku jí muž polil vlasy lihem a následně je zapálil. Na případu je zarážející i skutečnost, že žena nedala policii souhlas se stíháním bývalého partnera, takže jediným trestem je pro něj vykázání na dobu deseti dní.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O incidentu, který se odehrál o uplynulém víkendu, informovala ve čtvrtek mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. „Muž měl ženu smýkat za vlasy, opakovaně ji udeřit pěstí, zejména do hlavy, stejně tak měl oběť kopnout. Vlasy oběti měl polít lihem a zapálit. Poškozená okamžitě zareagovala a oheň uhasila,“ uvedla mluvčí.

Útok pak podle výpovědi ženy pokračoval i dále a zahrnoval bití různými předměty po celém těle, vyhrožování zabitím i manipulaci s nožem.

„Žena marně volala o pomoc. Utrpěla různá poranění, jež si pravděpodobně vyžádají léčení delší než týden. Poškozená učinila oznámení další den – poté, co vyhledala ošetření lékaře,“ dodala mluvčí.

Policisté vykázali muže z ženina obydlí na dobu deseti dnů. „Prověřovaným motivem mohla být žárlivost. Poškozená nesouhlasila s trestním stíháním muže,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám