Hlavní obsah

Při akci Květ zadrželi policisté pět lidí

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Tři muže, co se vyhýbali pobytu za mřížemi a další dva pachatele, na něž soudy vydaly příkazy k zatčení, zadrželi v neděli během policejní akce Květ ostravští kriminalisté. Při speciálních akcích tak letos zadrželi už 28 osob.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Květ se stal osudným devětačtyřicetiletému muži, který byl odsouzen za trestný čin podvodu i poškozování cizí věci a nenastoupil do výkonu trestu. „Stejně tak byl do věznice poslán sedmatřicetiletý muž, odsouzený pro krádež a osmačtyřicetiletý pachatel odsouzený pro podvod,“ informovala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

V policejní síti uvízl i devětadvacetiletý muž, na něhož vydal příkaz k zatčení kvůli majetkové trestné činnosti Okresní soud v Brně, další třiapadesátiletý muž byl zatčen pro trestný čin poškozování cizí věci a krádež.

Ostravští kriminalisté, specializující se na pátrání po osobách, evidují v letošním roce už 180 osob, jež nenastoupily do výkonu trestu a 287 osob, na něž vydaly soudy příkaz k zatčení.

„Z proběhnuvších tří pátracích akcí je víc než zřejmé, že v Ostravě jsme připraveni k postihu i novinky – trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ řekla policejní mluvčí s tím, že speciální akce, jejímž cílem je vypátrání osob, které nenastoupily do výkonu trestu, budou pokračovat. „Pro ty, kteří na své odsouzení zapomněli, to může znamenat další tresty.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám