Hlavní obsah

Převrácený kamión blokoval průjezd Plzní

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Několik stovek litrů motorové nafty vyteklo z proražených palivových nádrží kamiónu Scania, který ve čtvrtek ráno havaroval na mostě Milénia v centru Plzně. Díky včasnému zásahu plzeňských hasičů však nedošlo k ekologické havárii. Převrácený kamión blokoval průjezd Plzní šest hodin.

Foto: Petr Hejna

Charlie

Článek

"Z nádrží vyteklo odhadem asi 500 litrů nafty. Zřejmě se část dostala do městské kanalizace a nevíme zatím, zda nějaké množství neuniklo i do řeky Radbuzy," řekl na místě krátce po nehodě velitel zásahu Miroslav Auterský. Po odstranění nehody si mohli lidé v Plzni oddechnout, pohonné látky se do řeky Radbuzy nedostaly.

Podle něho kamión s návěsem přepravující dřevěné desky při průjezdu mostem narazil do svodidla a převrátil se na bok. "Řidič karambol přežil bez větší újmy na zdraví," dodal Auterský. Most byl pro veškerou dopravu na šest hodin uzavřen a provoz byl obnoven v 11:30 hod. Hasiči pomáhli při odstraňování nákladu.

Na místě situaci mapují také pracovníci referátu životního prostředí plzeňského magistrátu. Co bylo příčinou nehody vyšetřují policisté. Podle předběžných zjištění se však jako nejpravděpodobnější příčina havárie jeví mikrospánek řidiče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám