Hlavní obsah

Převoz miminka na operaci do Brna zkomplikoval defekt sanitky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyškov

Doslova v jízdu o život se v pondělí změnil transport pětitýdenního miminka ze Zlína na operační sál do brněnské dětské nemocnice. Sanitka bez lékaře s ním totiž dostala na dálnici D1 mezi Vyškovem a Rousínovem defekt. Zdravotníci s novorozencem náhle zůstali bezmocně stát v odstavném pruhu.

Policie a transport miminkaVideo: Policie ČR

 
Článek

Okamžitě po ohlášení defektu vyslala náhradní sanitku na místo jihomoravská záchranka. Jenže u odstaveného vozu v tu chvíli zastavila brněnská převozová sanitka, jejíž řidič kolegům ihned nabídl pomoc, a kolo bylo vyměněno.

„Policisté na místo přijeli po bleskové výměně kola, aby se společně mohli vydat na cestu do nemocnice. Houkající policejní hlídka zlínským zdravotníkům bezpečně razila cestu kolonami nejen na dálnici. I díky tomu dojeli záchranáři do cílové stanice včas,“ řekl Novinkám mluvčí jihomoravské policie Petr Vala. Záchranáři požádali policisty o pomoc na telefonické tísňové lince 158.

Dálnici směrem z Vyškova na Brno často blokují kolony aut. S těmi si tak záchranáři poradili s pomocí dopravní hlídky.

K případu převáženého miminka záchranáři pouze sdělili, že jeho stav vyžadoval urgentní operaci.

Auto na Pardubicku skončilo na střeše, cestovalo v něm i miminko

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám