Hlavní obsah

Převaděč vyložil migranty v Prostějově. S defektem kola musel do servisu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Osm migrantů ze Sýrie zadrželi ve čtvrtek strážníci a policisté v Prostějově. Pomohla k tomu náhoda, když je převaděč musel vyložit kvůli píchlé pneumatice. S autem jel do servisu.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policie – ilustrační snímek

Článek

Policisty o migrantech v ulici Okružní informovali právě strážníci s tím, že migranti nemají doklad totožnosti, ale jen potvrzení ze Slovenska o setrvání na jeho území.

Když policisté zjišťovali další okolnosti, vyšlo najevo, že přijeli v BMW. „Řidič vozidla je vysadil na ulici Okružní z důvodu defektu kola a odjel s autem do nejbližšího servisu. Policisté na základě získaných informací ihned vyjeli na místo, kde by se mohl převaděč nacházet, a 33letého cizince i s vozidlem zde skutečně našli,“ uvedla mluvčí policie Miluše Zajícová.

Svědci uvedli, že cizinci jeli z Turecka do Německa, řidič je nabral do vozidla předchozí den na Slovensku. Převaděč skončil ve vazbě kvůli podezření z trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Migranti byli vráceni na Slovensko.

V dodávce v Beskydech se tísnilo 23 migrantů

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám