Hlavní obsah

Přes plot letěl meč, socha i svícny. Kamera zachytila podezřelého muže na faře v Praze

Novinky, kub
Praha

Kriminalisté pátrají po muži podezřelém z vykradení fary patřící k jednomu z kostelů v Praze 5. Muže zachytila kamera, když odnášel cennosti určené k restaurování přes zahradu k plotu, přes který je házel. Ke krádeži došlo v době nouzového stavu, hrozí za ni tedy zvýšený postih.

BEZ KOMENTÁŘE: Vloupání do fary v Praze Video: Policie ČR

 
Článek

O případu informovala ve středu mluvčí policie Eva Kropáčová, zveřejnila rovněž záznam bezpečnostní kamery, na kterém je krádež zachycena. Kdy a na faře kterého kostela zloděj řádil, policie neupřesnila, Kropáčová hovořila o Praze 5 a době nouzového stavu.

„Muž přelezl plot do areálu patřícího ke kostelu, prošel zahradu a následně se vloupal do prostor využívaných k restaurování historických předmětů z kostela. Z místa odcizil kovový meč, knihu Svatý Grál, sochu Panny Marie, kovové svícny a nářadí sloužící k restaurování,” uvedla mluvčí.

Ke vloupání do restaurace v Ostravě použila stařenka sekyru

Krimi

Na záznamu kamery je vidět podezřelý muž, jak přenáší věci ve velké tašce a lup hází přes plot.

Škodu vyšetřovatelé vyčíslili na několik desítek tisíc korun. Za krádež spáchanou v době nouzového stavu hrozí až osmileté vězení, jinak je základní sazba na dvou letech.

Kradl, co se dalo. Policie obvinila recidivistu ze spáchání 30 trestných činů

Krimi

Policisté prosí veřejnost o pomoc při pátrání po muži z kamerového záznamu. „Jakékoliv informace k jeho totožnosti nebo místu, kde by se mohl nacházet, mohou občané oznámit na linku 158,” dodala Kropáčová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám