Hlavní obsah

Přepadl 14letého chlapce, vzal mu telefon i triko. Stíhán nebude

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov
Aktualizováno

Kriminalistům se v úterý podařilo dopadnout lupiče, který v sobotu večer přepadl na ulici Velké Novosady v Přerově čtrnáctiletého chlapce. Hocha bil a přinutil jej vydat mu osobní věci. Lupičem je teprve čtrnáctiletý hoch, který utekl z výchovného ústavu, nebude proto stíhán.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

ilustrační foto

Článek

„Chlapec byl na útěku z diagnostického ústavu a má soudem nařízenou ústavní výchovu,“ řekla Právu přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Loupež se podle mluvčí stala kolem osmé hodiny večerní. „Pachatel přistoupil k chlapci a chtěl, aby s ním poodešel za jeden z domů. Když na to hoch zareagoval negativně, dostal facku. Mladík jej chytil za triko a odtáhl ho za dům, kde po něm chtěl, aby mu ukázal co má v kapsách,“ popsala přepadení Zajícová.

Napadený podle ní opětovně odmítl splnit povel lupiče a dostal proto pěstí. Pak násilník začal chlapci prohledávat kapsy a z kalhot mu vytáhl mobilní telefon.

„Taky se mu zalíbilo triko napadeného a chtěl po něm, aby mu ho dal. Negativní odpověď ho vyprovokovala a chlapce napadl fackováním. Přitom mu ještě vyhrožoval, že ho zbije, pokud tričko nedostane. Hoch mu oblečení dal,“ uvedla mluvčí.

Tím ovšem podle ní celá událost neskončila. Agresor chtěl i nabíječku k mobilu. „Proto šel pachatel s hochem k místu bydliště. Když si ale všiml, že má doma rodiče, tak z místa utekl. Škoda byla vyčíslena na 600 korun,“ dodala Zajícová.

Policie případ původně šeřila jako trestný čin loupeže, za který hrozí pachateli až deset let vězení. „Z důvodu nepřípustnosti trestního stíhání kvůli věku pachatele, bude spisový materiál po zadokumentování odložen,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám