Hlavní obsah

Před zápasem s Kanadou zůstaly před stadionem desítky podvedených fanoušků

Obavy pražských policistů se naplnily. Úterní zápas českých hokejistů s Kanadou přinesl už před jeho začátkem zklamání pro desítky fanoušků, kteří se kvůli nákupu falešných lístků vůbec nedostali do haly. Kromě front u vstupu se tak tvořila fronta i u provizorní policejní služebny.

Foto: Petr Horník, novinky.cz

Fanoušci směřující do haly na zápas českých hokejistů.

Článek

Úterní poslední utkání české hokejové reprezentace v základní skupině mistrovství světa se podle informací Novinek stalo rekordním. Nikoli však v počtu diváků v hale, ale podvedených lidí, kteří nakoupili lístky přes internet a sociální sítě.

„Bylo toho opravdu velké množství, ať už jde o fanoušky přímo na místě, kterých už před začátkem utkání byly desítky, jež se hlásily policistům ve stanu před halou, tak nám chodí doteď e-maily s oznámeními o falešných vstupenkách,“ řekla ve středu Novinkám mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Ta už v úterý varovala, že právě zápas s Kanadou bude v tomto ohledu nejspíš nejhorší, protože na toto utkání se na webech a sociálních sítích objevovalo nejvíce zřejmě podvodných nabídek na prodej lístků a o tento duel byl mezi fanoušky největší zájem.

Falešné lístky na hokej za milion. A po zápase s Kanadou bude hůř

Domácí

„Několik desítek lidí přišlo už před zápasem oznámit, že mají falešné vstupenky, dokonce se utvořila na místě u našeho stanu fronta lidí, kteří čekali, aby podvod oznámili. Další jsme pak přijímali i na místním oddělení a také po skončení zápasu,“ uvedla Kropáčová.

V drtivé většině případů šlo podle ní o falešné vstupenky s neplatným QR kódem. Všichni poškození byli z Česka. Škoda způsobená kupujícím lidem pak jen v Praze určitě přesáhne milion korun.

„Byl to opravdu ten nejhorší den mistrovství a naprosto šílené, kolik lidí tam zůstalo před halou a hlásilo se policistům, že se nedostalo dovnitř, protože koupili zjevně falešné lístky,“ podotkl k tomu zdroj Novinek, který byl v době události přímo na místě.

Bližší informace po počtech poškozených i způsobené škodě policie oznámí na čtvrteční mimořádné tiskové konferenci, což jen potvrzuje, že šlo o mimořádný počet poškozených. Vstupenky se prodávaly za cenu od 2390 do 3290 korun a byly dlouho dopředu vyprodané.

Nárůst počtu podvedených lidí, i když v o něco menším měřítku než v metropoli, zaznamenali v úterý i moravskoslezští policisté v Ostravě, kde hrála večer svůj poslední zápas základní skupiny slovenská reprezentace proti Švédsku.

Zatímco až do úterka tam řešili za 11 dnů mistrovství celkem 44 falešných či opakovaně prodaných vstupenek, za jediný večer jich přibylo dalších 19.

„Celkem už jde tedy o 63 falešných vstupenek s celkovou škodou 163 tisíc korun. V převážné většině se jednalo o poškozené ze Slovenska, což platí i o úterku, kdy hráli právě Slováci se Švédskem,“ řekla Novinkám tamní policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

V Praze do úterka řešili policisté 350 falešných lístků, po úterku to ale bude mnohem více.

Už známe jména. Policie je na stopě podvodníků se vstupenkami na hokej

Krimi

Redakce Sport.cz po celou dobu mistrovství světa v hokeji přináší veškeré informace, novinky, zpravodajství i online reportáže.

Související články

Výběr článků

Načítám