Hlavní obsah

Před obviněním z vraždy se ukrýval mezi bezdomovci

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC/ODRY

Policistům se podařilo zatknout 35letého Františka Poláška z Velkých Albrechtic na Novojičínsku, po němž bylo koncem září vyhlášeno pátrání kvůli podezření z vraždy přítelkyně v nedalekých Odrách. Muž nyní čeká v policejní cele na rozhodnutí soudu o vzetí do vazby.

Foto: Moravské divadlo Olomouc
Článek

"Podezřelého v úterý zadržela policejní hlídka v Olomouci a příslušníci zásahové jednotky severomoravské policejní správy ho následně eskortovali do Ostravy," uvedla krajská policejní mluvčí Soňa Bradáčová.

Dodala, že Polášek po svém útěku z domova žil životem bezdomovce a policisté ho zatkli u popelnice, kterou právě prohledával. "Muž se jen mírně podobal hledanému. Policisté ale postupovali důsledně, osobu nenechali bez povšimnutí a prověřili ji v příslušných evidencích. Ověřili si, že podle zjištěných údajů se jedná opravdu o podezřelého, na kterého vydal krajský státní zástupce v Ostravě předběžný souhlas k zadržení," dodala Bradáčová.

Se zavražděnou žil v jednom bytě

Jak jsme již informovali, vražda se stala 26. září v Odrách na Novojičínsku. Žena byla nalezena s několika bodnými ranami v hrudníku a na rukou. Svým zraněním na místě podlehla. Kriminalisté od počátku ze zločinu podezírali právě 35letého muže, který se zavražděnou žil ve společné domácnosti.

Policie ve čtvrtek poděkovala všem občanům, kteří na základě výzev v novinách na policii obraceli s informacemi o pobytu podezřelého. "Jejich pomoci si velmi ceníme," uvedla Bradáčová.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie hledá podezřelého z vraždy

V souvislosti s páteční vraždou 34leté ženy v Odrách na Novojičínsku kriminalisté pátrají po pětatřicetiletém Františku Poláškovi z Velkých Albrechtic....

Výběr článků

Načítám