Hlavní obsah

Před dětmi se v Třebíči kroutila téměř nahá žena. Akce zajímá policii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třebíč
Aktualizováno

Značnou vlnu nevole vyvolalo video ze sobotní akce v Třebíči zveřejněné na Facebooku. Velmi spoře oděná tanečnice se na něm kroutí na pódiu před dětským publikem. Radnice už se s pořadatelem tradičních slavností dohodla na vrácení finančního příspěvku, sám pořadatel to akceptuje s tím, že i pro něj byla podoba sjednaného představení překvapením. Věcí už se zabývá i policie.

Foto: Milada Svobodová / Facebook

Tanečnice si při vystoupení před dětmi sundala vrchní část kostýmu.

Článek

Záběry lascivního sóla před dětmi na nádvoří třebíčského zámku kolující po internetu, byly pořízeny na sobotních Slavnostech růžového vína. Šlo o dvě představení zařazená do programu slavností na půl pátou a půl sedmou odpoledne.

Už podle názvu není akce primárně určena dětem, pořadatel nicméně rodičům slíbil zábavu i pro děti. A za to se nyní kaje.

„Tato část programu byla takříkajíc dodavatelsky, vystoupení jsem dostal doporučené. Vůbec jsem přitom nevěděl, že burlesek je víc úrovní a že zrovna toto představení je s tou nejvíce odhalenou,“ řekl Právu za společnost Night robots Aleš Mejzlík.

Policie se začala vystoupením zabývat na základě videa a informací k němu zveřejněných na sociálních sítích a v médiích. „Šetření je na samém počátku, o jeho výsledku vás budeme informovat,“ nechala se v úterý slyšet policejní mluvčí Dana Čírtková.

Z vyjádření mluvčí vyplývá, že policie zatím jen prověřuje okolnosti případu a teprve zjišťuje, zda lze zaznamenat podezření z nějakého protiprávního jednání.

Radnice na zveřejněné záběry reagovala odebráním finanční podpory, kterou již devátému ročníku oblíbené tradice poskytla ze svého rozpočtu.

„Město Třebíč nebylo pořadatelem akce a od nevhodného programu se distancuje. Vyzývá pořadatele, aby se veřejně za tento exces omluvil. Radnice považuje zařazení vystoupení burlesky do odpoledního programu, který byl určen i pro děti, za pobuřující a krajně nevhodné,“ uvedlo vedení města v tiskovém prohlášení.

Senior v Praze si zkrášlil balkon fotkami nahých žen. Pohoršení lidé zavolali strážníky

Krimi

Na letošní ročník přispěl městský rozpočet částkou 60 tisíc korun, které nyní požaduje kvůli porušení etiky a morálky při slavnostech zpět.

Podnikatel se bránit nebude. „Rozumím tomu, chápu to, co se stalo, mě mrzí,“ vyjádřil se.

Věděli, že to není pro děti

Sociální sítě se plní řadou reakcí, které ale nejsou rozhodně jednoznačné. Kromě odsudků na adresu pořadatele se objevuje i kritika rodičů, kteří na akci spojenou s alkoholem berou malé děti, ačkoli jevů, kterých by nevinné dušičky měly zůstat ještě nějaký ten rok ušetřeny, bývá na podobných slavnostech podstatně víc.

Někteří vtipálci dokonce poznamenávají, že akci, o níž dosud nevěděli, si napřesrok nenechají ujít.

K akci se vyjádřila rovněž sama tanečnice, která má na Facebooku profil Elektra Show. Podle ní organizátoři slavností a rovněž moderátorka krátce před samotným tancem upozornili, že výstup není úplně vhodný pro děti.

„Za vaše děti jste zodpovědní pouze a jedině vy a ne pořadatel akce pro dospělé, kde se konzumují litry alkoholu,“ vzkázala mimo jiné rodičům tanečnice.

Anketa

Vadí vám podobný program na odpoledním programu slavností vína?
Ne, každý se může rozhodnout, co bude on či jeho děti sledovat.
64,8 %
Ne, ale mělo by to přece jen být později.
7,9 %
Ano, na akci, kde jsou děti, to nepatří.
27,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 18059 čtenářů.

Patří sexuální scény do televize v letadlech? Pohoršená matka tepe aerolinky

Cestování

Reklama

Související témata:
Burleska

Výběr článků

Načítám