Hlavní obsah

Pražští policisté dopadli Bulhara odsouzeného za trojnásobnou rituální vraždu

Novinky, lsi
Praha

Pražským policistům se na základě evropského zatykače ve čtvrtek podařilo zadržet muže, který byl v Bulharsku odsouzen za trojnásobnou vraždu. V pátek o tom informovala pražská policejní mluvčí Iveta Martínková.

Kriminalisté zadrželi mezinárodně hledaného vrahaVideo: Novinky

 
Článek

Pětadvacetiletý Bulhar byl ve své rodné zemi odsouzen spolu s dalšími dvěma spolupachateli. „Všechny tři oběti byly v době vraždy, dle informací bulharské justice, bezmocné a usmrcené zvlášť trýznivým a mučivým způsobem. Vraždy měly mít rituální podtext,“ uvedla Martínková.

Za tyto trestné činy byl odsouzen k šestnácti letům vězení. Do vězení však nikdy nenastoupil a uprchl ze země. Bulharští policisté z toho důvodu vytipovali několik lokalit v celé Evropě, kam by mohl odsouzený uprchnout. Nejpravděpodobnějším místem pro útěk se zdála být Česká republika.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Při zatýkání se bránil

Kvůli tomu požádali o spolupráci české kolegy. „Pražští pátrači však odsouzeného na několika konkrétních adresách nenašli,“ informovala mluvčí. Díky vlastnímu pátrání se jim však podařilo zjistit, že se Bulhar žije v pražském Radotíně, kde dokonce chodí do práce.

„Tam si pro něj také ve čtvrtek ráno detektivové přišli. Odsouzený se jim ale nechtěl vzdát dobrovolně a pokusil se o útěk. Při zadržení navíc kladl aktivní odpor, který policisté překonali použitím donucovacích prostředků,“ popsala zásah Martínková.

Pětadvacetiletý vrah je nyní v policejní cele, kde čeká na to, až české orgány rozhodnou o jeho vydání do Bulharska.

Reklama

Výběr článků

Načítám