Hlavní obsah

Pražský policista se na služebně oběsil na klice

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ve čtvrtek odpoledne spáchal přímo na služebně v Praze 10 sebevraždu 27letý policista z pražské cizinecké policie. Podle zjištění Práva se zřejmě oběsil na klice od dveří. Případ už začala vyšetřovat Inspekce policie, jejíž mluvčí Radka Sandorová informace Práva o tragické události v pátek potvrdila, stejně jako policejní prezident Petr Lessy.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Je to pravda. Šlo o policistu, který byl služebně zařazen u odboru azylové a migrační politiky ministerstva vnitra. Více to nemohu komentovat,“ řekl v pátek Právu Lessy.

„Okamžitě po nahlášení této události jsme byli na místě a případ jsme si převzali. Nyní tam vedeme prověřování, v jehož průběhu se k případu nebudeme vyjadřovat. Mohu potvrdit, že došlo k oběšení policisty,“ uvedla Sandorová.

Zatím není vůbec jasné, proč se k takovému kroku policista odhodlal. Přesnou příčinu sebevraždy totiž nikdo z dotčených buď nechtěl sdělit, nebo ji nevěděl.

Událost se podle informací Práva odehrála v budově patřící ministerskému odboru azylové a migrační politiky v ulici Nad Vršovskou Horou.

Ředitel odboru a policistův nadřízený Tomáš Haišman se k události odmítl zcela vyjadřovat, stejně tak mluvčí ministerstva, přičemž oba odkázali na inspekci.

„Na místo jsme vyjížděli ve čtvrtek ve 14:01. Náš lékař po příjezdu provedl ohledání těla sedmadvacetiletého muže a jako příčinu úmrtí stanovil oběšení,“ řekla Právu bez dalších podrobností mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám