Hlavní obsah

Pražská policie obvinila 14 členů údajného rumunského kapsářského gangu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie obvinila 14 členů údajného rumunského kapsářského gangu. Okrádali podle vyšetřovatelů převážně seniory před poštami a způsobili jim půlmiliónovou škodu.

Článek

Informoval o tom v pátek Ivan Smékal z pražského policejního ředitelství. Skupinu policisté zatkli v prosinci loňského roku. Kapsáři si podle policie vyhlédli na poštách seniory, kteří tam vybírali peníze, a pak je o ně připravili.

Například se jedné z obětí zeptali na cestu. Přes kabelku pak důchodkyni položili mapu a vzali jí vybrané peníze. Ve skupině podle policie působili i Češi, kteří pachatelům poskytovali ubytování a dopravovali je na místa, kde se dopouštěli trestné činnosti.

Krádeže obviněným policisté prokázali podle Smékala hlavně díky kamerovému systému. Počátkem března byl nepravomocně odsouzen jiný údajný rumunský kapsářský gang k nepodmíněným trestům od dvou do tří let.

Sedmičlenná skupina se podle obžaloby specializovala hlavně na okrádání turistů z Asie. Brala jim prý především platební karty, na nichž měli cizinci často napsaný i PIN.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám