Hlavní obsah

Právník si smlouvou vynucoval sex se ženou, soud ho osvobodil

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Vítězoslavný úsměv se objevil na tváři devětašedesátiletého právníka v penzi Martina Pavelky, když senát Okresního soudu v Blansku ve čtvrtek vynesl verdikt v kauze, kde byl muž obžalován ze znásilnění a vydírání. Soud ho totiž obžaloby zprostil. Pavelkovi hrozilo až deset let za to, že podle obžaloby donutil svou partnerku k tomu, aby se mu smluvně zavázala k poskytování sexuálních služeb a domácím pracím.

Právník Martin Pavelka zproštěný obžaloby Video: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Vztah mezi penzionovaným mužem honosícím se titulem JUDr. a údajně znásilňovanou ženou trval roky. Postupně ale chladl, proto se podle obžaloby Pavelka rozhodl zajistit si i nadále pravidelný přísun sexu společně s bezplatným úklidem jeho chatky na Blanensku tak, že ženu donutil k podepsání jím diktované smlouvy, kde se žena ke službám zavázala.

Pokud by se vzpírala, měl jí muž hrozit tím, že rozešle popis jejího sexuálního života do práce, jejím rodičům i dětem. „Holčičko, drž hubu a piš,“ odbyl podle obžaloby námitky své někdejší přítelkyně.

Když jsem nechtěla psát, povalil mě na gauč a fackoval mě.
poškozená

„Chodila na chatu za obžalovaným s tím, že jde plnit smlouvu. Přestože vypověděla, že tam musela strpět pohlavní styk i nějaké násilí, přesto to další týden udělala znovu. Docházelo k tomu i z vůle poškozené, nebyla tam žádná pohrůžka újmy na zdraví,“ prohlásila v odůvodnění předsedkyně senátu Michaela Zummerová.

Věnoval se agrotechnice

Žena před soudem tichým hlasem popisovala, že k sepsání smlouvy ji muž donutil násilím. „Bylo to u něj na chatě. Zavázala jsem se, že tam budu pravidelně docházet každý víkend, budu dělat všechny domácí práce, umyji nádobí, uklidím a budu s ním souložit, kdykoli se mu zamane. Když jsem nechtěla psát, povalil mě na gauč a fackoval mě,“ tvrdila žena.

Smlouvu prý podepsala proto, že měla nějaké finanční problémy, a věřila, že jí penzionovaný právník pomůže. „Vyhrožoval, že když se s ním rozejdu, skončím na ulici. Dokázal být velice přesvědčivý. Říkala jsem si, že to prostě nějak přetrpím,“ dodala žena.

„Všechno jsou to lži. Měli jsme běžný intimní vztah. Já jsem se věnoval agrotechnice a produkci, měl jsem špičkové produkty,“ popsal vzletně své zahradničení Pavelka.

Případ ještě nemusí být u konce, státní zástupce zváží proti osvobozujícímu verdiktu odvolání.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám