Hlavní obsah

Pracovník pneuservisu zachránil před uhořením v Brně dva lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S nasazením vlastního života se vrhl na záchranu lidí uvězněných v hořící budově na ulici Rumiště v Brně pracovník pneuservisu. Dokázal totiž částečně vypáčit mříže, které bránily dvěma lidem dostat se z hořícího opuštěného domu, sám se však přitom nadýchal zplodin a záchranáři jej převezli do nemocnice. Celkem bylo při požáru zraněno šest lidí.

Foto: HZS JMK

Mříže na okně, které pracovník pneuservisu vypáčil.

Článek

Hořet začalo v areálu na ulici Rumiště ve středu po čtvrté hodině odpoledne. Plameny tam zachvátily střechu opuštěné budovy. „Dle volajících se v kouři za zamřížovaným oknem ve druhém nadzemním patře nacházely dvě osoby, které volaly o pomoc. V době příjezdu první hasičské jednotky byl již u těchto osob výše zmíněný pracovník, který částečně mříže vypáčil, a pomohl tak k záchraně dvou lidských životů,“ popsal mluvčí hasičů Filip Venclovský.

Foto: HZS JMK

Požár v Brně

Na místo dorazili i záchranáři, v jejichž rukou skončilo celkem šest lidí. „Jeden muž utrpěl těžké popáleniny a bylo nutné jej zaintubovat a napojit na řízenou ventilaci, poté byl převezen k další péči na Popáleninové centrum Fakultní nemocnice Brno. Další popálený muž byl po ošetření převezen na urgentní příjem stejné nemocnice,“ řekla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

V nemocnici skončil i hrdina z pneuservisu. „Dále jsme se postarali o dva policisty, kteří se při zásahu nadýchali kouře, převezli jsme je do brněnské Vojenské nemocnice. Posledním pacientem byl hasič zraněný při zákroku, ošetřili jsme jej na místě,“ dodala mluvčí.

Obyvatele vyhnal v noci z paneláku v Liberci požár

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám