Hlavní obsah

Požár volarských domů je pod kontrolou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VOLARY

Hasičům se ještě v pátek dopoledne podařilo zabránit šíření ohně při požáru řadových domků ve Volarech na Prachaticku. Podle informací z místa dva prostřední domy zcela lehly popelem, další dva přilehlé se daří zachránit.

Foto: archiv MDZ

Luděk Randár, Zdeněk Julina a Petra Domžalová v komedii Sluha dvou pánů.

Článek

"Požár byl ohlášený kolem 8. hodiny. Na místě je šest jednotek z Prachaticka a Českokrumlovska," potvrdil Novinkám operační důstojník prachatických hasičů.

Zatím není známo, co bylo příčinou vzniku požáru.

Starosta nabídl svůj dům

Podle volarského starosty Radka Mrkvičky se již hasičům podařilo šíření požáru zastavit, hašení však dále pokračuje. "Nikdo nebyl zraněn, pouze jednu paní sanitka odvezla zřejmě s nervovým šokem. Potvrdilo se, že v hořících domech nikdo nezůstal," řekl starosta ČTK.

Pro obyvatele zasažených domů již radnice zajistila náhradní ubytování. 

K uložení věcí, které se z domů podařilo zachránit, nabídl starosta svůj dům. Je krajním v řadě zasažených objektů a zřejmě zůstane ušetřen.

Hasiči předpokládají, že oheň zcela zdolají do odpoledne. Jedna jednotka však zůstane na místě a až do zítřka bude spáleniště hlídat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám