Hlavní obsah

Požár ve firmě předsedy ČSSD na Vysočině napáchal škodu za 15 miliónů

Právo, jjí, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAVLÍČKŮV BROD

Škodu za patnáct miliónů korun napáchal rozsáhlý noční požár, který zničil sklady firmy Apoly v Ronově nad Sázavou u Přibyslavi na Havlíčkobrodsku. Na místě zasahovalo dvanáct hasičských jednotek, z toho pět profesionálních, při požáru nebyl nikdo zraněn.

Článek

V areálu kartonážní firmy sídlící v areálu bývalých škrobáren začalo hořet večer kolem dvacáté hodiny. Boj hasičů s ohněm trval několik hodin, celou noc a ještě ráno zde pokračovaly dohašovací práce.

„Výrobnu se nám podařilo uchránit, ale sklady včetně zásob jsou zničené,“ uvedl ještě v noci jednatel společnosti Apoly Libor Joukl, který je zároveň krajským předsedou ČSSD na Vysočině.

Požárem byla zasažena střední část budovy ve tvaru písmene U, kde se nacházely sklady a výroba kartónů. Zde plameny poničily veškerý uskladněný materiál a střechu objektu. „V první fázi zásahu se hasiči snažili o zabránění rozšíření požáru na celý objekt, toto se jim podařilo a požár byl lokalizován v jedné třetině objektu,“ popsala zásah mluvčí hasičů na Vysočině Petra Musilová.

S ohledem na politické aktivity jednatele společnosti Libora Joukla se objevily spekulace, zda požár v jeho firmě nebyl založen úmyslně. Kromě vyšetřovatele profesionálních hasičů se vyšetřováním okolností vzniku požáru začali zabývat i havlíčkobrodští policisté.

„Příčina požáru se nadále vyšetřuje,“ zopakovala ve středu dopoledne Petra Musilová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám