Hlavní obsah

Požár v železničním muzeu v Jaroměři napáchal škodu za 81 milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

Požár v Železničním muzeu Výtopna v Jaroměři na Náchodsku v noci na úterý poškodil pět historických vagonů. Škoda podle muzea činí až 81 milionů korun. Příčinu ohně hasiči vyšetřují. Muzeum je od 12. října kvůli vládním protiepidemickým opatřením pro veřejnost uzavřeno.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Požár v železničním muzeu

Článek

Hasiči k požáru odstavených železničních vagonů vyjeli před 02:00. Na místo vyslali čtyři jednotky. "Hasiči požár rychle lokalizovali, ale i tak stačily plameny poškodit celkem pět vagonů," uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová. Požár hasiči zlikvidovali po 05:00. O dvě hodiny později se na místo ještě vrátili, aby dohasili doutnající ohniska.

V Praze hořel středověký skanzen, škody budou podle hasičů velké

Krimi

Vyšetřování okolností a příčin požáru zahájila i policie. "Po vychladnutí požářiště kriminalisté na místo pošlou k detailnímu ohledání výjezdovou skupinu," uvedla policie na Twitteru.

Výší škody jde o druhý největší požár letošního roku v Královéhradeckém kraji. Největší škodu napáchal květnový požár tovární haly v Polici nad Metují na Náchodsku, kde byla škoda odhadnuta asi na 100 milionů korun.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Požár v železničním muzeu

Reklama

Výběr článků

Načítám