Hlavní obsah

V areálu jablonecké nemocnice hořela kuchyň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hasičům se ve středu rychle podařilo uhasit požár kuchyně v nemocnici v Jablonci nad Nisou. Několik desítek lidí se před ohněm stihlo evakuovat, dvě osoby hasiči zachránili. Chod samotné nemocnice nebyl narušen.

Foto: HZS Libereckého kraje

Požár v jablonecké nemocnici.

Článek

Požár v areálu nemocnice vypukl ve středu pár minut po 11:00.

„Zasahujeme v areálu jablonecké nemocnice, kde v jedné z provozních budov došlo k požáru v kuchyni ve třetím nadzemním podlaží. Byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu,“ informovali hasiči bez dalších podrobností.

Oheň se podařilo rychle lokalizovat, chodu samotné nemocnice, lůžkové části ani pacientů se událost nedotkla, řekla zastupující mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Petra Knížková.

Hasiči vyhlásili třetí stupeň poplachu. Důvodem ale nebyl podle Knížkové rozsah požáru, ale skutečnost, že hořelo v areálu nemocnice, která patří do kritické infrastruktury. Nemocnice byla odpojena od elektřiny.

V jídelně svařovali

„Situace není příliš dramatická. Při svařování v části pavilonu, kde je jídelna, lékárna a prádelna, došlo ke vzniku požáru. Z pavilonu se evakuovali lidé, šlo o nízké desítky lidí. Od velitele hasičů vím, že situaci už mají pod kontrolou, škody v tuto chvíli neumím odhadnout. Jediný výrazný problém, který nám požár způsobil v tuto chvíli, je, že se zpožďuje vydávání obědů pro pacienty i personál,“ řekl Novinkám ředitel nemocnic Vít Němeček.

Podle mluvčího zdravotnické záchranné služby Michaela Georgieva vyšetřili záchranáři na místě dvě osoby. „Zřejmě se nadýchaly kouře, jejich stav ale nevyžadoval hospitalizaci,“ dodal.

Pro seniorku s těžkými popáleninami letěl do Beskyd vrtulník

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám