Hlavní obsah

Pro seniorku s těžkými popáleninami letěl do Beskyd vrtulník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžké popáleniny utrpěla ve čtvrtek devětašedesátiletá žena při požáru chaty v Dolní Lomné na Frýdecko-Místecku. Do nemocnice ji přepravil vrtulník. Škoda na chatě je vyčíslena téměř na milion korun.

Foto: HZS MSK

Požár v Dolní Lomné

Článek

Hasiči už při příjezdu na místo viděli, že plameny zachvátily celý objekt. „Hasiči neprodleně v dýchací technice začali boj s požárem. Ten se jim podařilo lokalizovat během padesáti minut, dalších pět hodin zabrala jeho samotná likvidace,“ uvedla mluvčí hasičů Kamila Langerová.

Nutno bylo rozebrat štít a hledat skrytá ohniska požáru, navíc se v objektu nacházely dvě propanbutanové lahve, které museli hasiči vynést. Na místo události byly povoláni rovněž pracovníci rozvodných závodů, aby provedli odpojení chaty od elektrické energie.

Foto: HZS MSK

Požár v Dolní Lomné.

Devětašedesátiletá žena byla po příjezdu záchranky při vědomí, během požáru však utrpěla vícečetné popáleniny druhého stupně v oblasti hlavy, trupu a končetin. „Její stav se jevil jako vážný,“ sdělil mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl. Vrtulník popálenou ženu přepravil do ostravské fakultní nemocnice.

Na Klatovsku hořelo v domě. Rodina s malými dětmi skončila v nemocnici

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám