Hlavní obsah

Požár domu, při kterém zemřela 13letá dívka, způsobil zřejmě elektrický zkrat

Domažlice

Zřejmě elektrický zkrat v zásuvce byl příčinou pondělního požáru rodinného domku v Horní Kamenici na Plzeňsku, při kterém zemřela 13letá dívka s mentálním hendikepem. Podle starostky obce Moniky Poslední jde zatím o předběžnou zprávu vyšetřovatelů.

Na místě požáru zasahoval také vrtulníkVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Dům je po požáru neobyvatelný a obec už chystá veřejnou finanční sbírku na pomoc rodičům, kteří jsou v současné době u své dospělé dcery na Tachovsku.

„Zřídili jsme transparentní účet, kam přispějeme zatím částkou 50 tisíc korun. Jedná se o ukrajinskou rodinu, která zde žije už deset let. Jsou to slušní lidé, kteří se o dceru velmi pečlivě starali a věnovali jí každou minutu. Bohužel to, co se stalo, je pro ně tragédie,“ řekla dále starostka.

Při požáru na Plzeňsku zemřela 13letá dívka se zdravotním hendikepem

Krimi

Jedna finanční sbírka na pomoc rodině už běží, a to na jedné z dárcovských platforem, kde se také k tragédii vyjádřila sestra zemřelé dívenky.

„Maminka s tatínkem nemají kde bydlet a na dům, který hořel, splácí hypotéku. Momentálně jsou na tom psychicky velmi špatně. Nemohou ani chodit do práce a dávají se dohromady, aby se co nejdříve mohli vrátit ke všem svým závazkům,“ uvedla mladá žena s tím, že vybrané finanční prostředky pomohou rodičům opravit jejich domov.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Dům, ve kterém hořelo.

„Byla to nešťastná nehoda, protože Sofinka zrovna měla své dny, a tak ji maminka neposlala do školy jako každé pondělí a nechala si jí doma. Rodiče se měli doma minout o pouhých 30 minut, během kterých se neštěstí seběhlo,“ pokračovala žena.

Podle ní se její sestra dokázala schovat před ohněm, ale nadýchala se kouře a zkolabovala.

„Rodiče berou vinu na sebe, jenže čas nevrátí a toto neštěstí nemohl nikdo předpokládat. Prosím, pojďme společně pomoci částečně opravit dům mých rodičů. Já jim samozřejmě také pomůžu, ale jsem teď na rodičovské s dvojčátky, a tak jsou mé možnosti značně omezené,“ uzavřela sestra zemřelé dívky.

Reklama

Výběr článků

Načítám