Hlavní obsah

Při požáru na Plzeňsku zemřela 13letá dívka se zdravotním hendikepem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Třináctiletá dívka se zdravotním hendikepem zemřela v pondělí odpoledne při požáru rodinného domu na jižním Plzeňsku. Podle prvních informací byla v době požáru doma sama.

Na místě požáru zasahoval také vrtulníkVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Podle informací Práva dívka požár pravděpodobně založila. Její rodina nepochází z Česka.

„I přes veškerou snahu záchranářů, kteří osobu resuscitovali, podlehla vážným zraněním. Lékař konstatoval smrt,“ řekla Právu mluvčí záchranářů Mária Svobodová.

Řidič na Plzeňsku narazil do odstaveného auta, které zabilo ženu stojící u svodidla

Krimi

Reportér Práva z místa neštěstí popsal, že jde o starší dům na kraji obce, který má ohořelá okna.

„K požáru vyjely čtyři hasičské jednotky, na místě byla nalezena nezletilá osoba bez známek života,“ řekla Právu mluvčí policie Dana Landmanová s tím, že příčinu požáru zjišťují vyšetřovatelé.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Dům, ve kterém hořelo.

Na místo vyjížděli i dobrovolní hasiči z přilehlých obcí.

„Chvíli trvalo, než se na požár přišlo a někdo událost vůbec nahlásil. Oheň vznikl zřejmě v jedné místnosti a pak přeskočil do druhé. Celý dům byl zakouřený,“ uvedl jeden ze zasahujících hasičů, který si přál zůstat v anonymitě, ale redakce jeho totožnost zná.

Když hasiči prostory prohledávali, našli uvnitř dívčino bezvládné tělo.

„Nejevila známky života. Vynesli jsme ji ven. Kluci se ji ještě pokoušeli oživovat do chvíle, než přiletěla letecká záchranka, ale bohužel už jí nedokázali pomoci,“ zalitoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám