Hlavní obsah

Potížista uvízl v Plzni hlavou ve dveřích. Když dorazili strážníci, už modral

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V poslední chvíli zachránili plzeňští strážníci život šestačtyřicetiletému muži, který spadl ze schodů vedoucích k jednomu z podniků v Tylově ulici a hlavou se zaklínil v pootevřených dveřích.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Městská policie

Článek

„Ležel na boku, hlavu měl ve dveřích, tělo na schodech. Šlo o vteřiny, už byl v obličeji hodně promodralý,“ řekla Novinkám mluvčí městské policie Jana Pužmanová. „Nereagoval na podněty, jen chroptěl,“ upozornila Pužmanová.

„Strážníci začali ihned s oživováním, přičemž za telefonické asistence operátorky zdravotnické záchranné služby zahájili nepřímou srdeční masáž, a v té se střídali až do příjezdu posádky záchranářů,“ doplnila mluvčí.

Během resuscitace se podařilo u nešťastníka obnovit životní funkce a záchranka jej následně převezla na emergenci lochotínské fakultní nemocnice.

Motorizovaná hlídka přitom na místo poblíž centra města vyrazila za úplně jiným účelem.

„Na tísňovou linku 156 jsme přijali informaci o muži, který z podniku odmítá odejít. Neměli vůbec ponětí, že mu jde o život,“ podotkla Pužmanová. Zmíněné drama se odehrálo ve čtvrtek ráno, strážníci o něm informovali nyní.

Školačku se měl pokusit znásilnit její strýc. Musela se před ním zamknout v koupelně

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám