Hlavní obsah

Poštu evakuovali kvůli podezřelému balíčku, pyrotechnik našel parfém a doutníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli podezřelému balíčku evakuovala policie v úterý odpoledne poštu v Plzeňské ulici v Praze. Nakonec se ukázalo, že v balíčku byl jen parfém a doutníky.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Kolem 15. hodiny zavolala na tísňovou linku 158 zaměstnankyně pošty, která nahlásila, že se v budově nachází podezřelý balíček, v němž je zřejmě výbušnina, uvedla mluvčí pražských policistů Jana Rösslerová.

Policisté proto po příjezdu na místo evakuovali asi 60 lidí a odkláněli dopravu kolem pošty. Na místo dorazili také záchranáři a hasiči.

Pyrotechnik později zjistil, že výbušnina v balíčku není, podle něj v něm ale byla chemická látka. Na poštu proto vyrazilo ještě speciální družstvo hasičů s chemiky, následně se ukázalo, že v zásilce je parfém a dva doutníky.

Dopravní policisté během zásahu zastavili z preventivních důvodů provoz tramvají v obou směrech, automobilovou dopravu odkláněli přes Vrchlického ulici a autobusy v místě jezdily s omezením. V současné době už se doprava v oblasti vrátila k normálu a také evakuovaní lidé se mohli vrátit.

Reklama

Výběr článků

Načítám