Hlavní obsah

Poštmistrová podle policie zpronevěřila skoro 350 tisíc korun

Právo, paš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpronevěřit peníze měla 47letá žena z Domažlicka. Pošmistrová si v průběhu tří let připisovala na svůj účet peníze klientů poštovní spořitelny. Teď ji pro trestný čin vyšetřuje policie. Ve vězení může strávit až tři roky.

Článek

„Peníze od klientů přijala, potvrdila příjem hotovosti ve vkladní knížce, ale řádně jej nezaevidovala do elektronického systému poštovní spořitelny,“ informovala mluvčí domažlické policie Vladislava Čejková. V jiném případě do systému zapsala výběr klienta, který se ve skutečnosti nestal.

„Celkem tak z účtů klientů neoprávněně vybrala částku téměř 350 000 korun a peníze použila pro svou potřebu. Škodu způsobila i poštovní spořitelně, která za vklady a výběry uvedené ve vkladní knížce ručí,“ dodala mluvčí.

Žena si takto počínala od ledna 2005 do října loňského roku. Trestný čin vyšel na světlo při  interní kontrole poštovní spořitelny. Za zpronevěru jí teď hrozí šest měsíců až tři léta odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám