Hlavní obsah

Ponožky jako roubík. Narkoman málem zabil seniorku, odsedí si 12 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Kvůli krádeži drobností, které by mohl zpeněžit na koupi drog, málem zabil seniorku. Za pokus o vraždu potrestal ve středu ústecký krajský soud sedmatřicetiletého Dominika Makovičku dvanáctiletým pobytem za mřížemi. Přísnějšímu trestu unikl, protože soud přistoupil na dohodu o vině a trestu.

Foto: novinky.cz

Obžalovaného Makovičku přivedla z vazby justiční stráž

Článek

Na začátku loňského dubna se drogově závislý muž vloupal v ústecké čtvrti Střekov do bytu své téměř 80leté sousedky. Chtěl si prý jen odnést věci pro svoji potřebu, které by později prodal. Seniorka se však probudila a začala křičet.

Ženu se proto snažil umlčet. Rukou jí přikryl ústa, a nakonec jí dal do pusy vlastní ponožky jako roubík a snažil se jí ústa přelepit izolepou. Přitom ji škrtil. Když upadla do bezvědomí, z místa utekl. Žena podle znalců z oboru soudního lékařství přežila útok agresora jen šťastnou náhodou.

Drogy jsem začal nenávidět

Makovička před soudem tvrdil, že ho mrzí, co udělal, a že v důsledku svého činu, který spáchal pod vlivem pervitinu, začal drogy nenávidět. Zároveň poznamenal, že drogy bere pravidelně od svých 15 let. V trestním rejstříku má deset záznamů.

Na dohodu Makovičky se žalobkyní Klárou Kubátovou o vině a trestu přistoupil soud až po její úpravě. Neztotožnil se v ní s výkladem Makovičkova pokusu o umlčení ženy jako zkratovitého jednání. V jeho počínání spatřoval spíše úmysl vedený úsilím zakrýt krádež. Místo 10- až 18letého trestu hrozilo proto obžalovanému rázem 15 až 20 let vězení, nebo až výjimečný trest.

Podle verdiktu trestního senátu si obžalovaný odsedí nakonec dvanáctiletý trest ve věznici s ostrahou. Rozsudek je pravomocný.

Narkoman a žebrák. Místní promluvili o podezřelém z vraždy dítěte na hradeckém nádraží

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám