Hlavní obsah

Policistům 10 měsíců uniká nebezpečný sexuální deviant z Mongolska

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Od února letošního roku pátrají policisté po nebezpečném sexuálním delikventovi, který se nevrátil z vycházky z psychiatrické léčebny v pražských Bohnicích. Bez potřebné léčby může být okolí velmi nebezpečný, v minulosti se dopustil několika znásilnění. Policie uvítá jakékoli informace o 19letém mladíkovi.

Článek

Kriminalisté Cogtbilgúna (Tsogtbillguuna) Batbolda  obvinili z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Muž totiž utekl z psychiatricko-sexuologického léčení. Byl také odsouzen za loupež a znásilnění. V Praze znásilnil 25letou ženu, kterou oloupil a vážně zranil. Podobného činu se dopustil i dříve v době, kdy mu ještě nebylo patnáct let.

Nebere tlumivé léky,  může být nebezpečný

Na útěku je od 14. února, kdy se nevrátil z povolené vycházky zpět do léčebny. Po útěku neužívá léky a neúčastní se léčby.

„Trpí přitom patologickou sexuální agresí, která má být tlumena medikamentní léčbou. Jedná se o potenciálně zvlášť nebezpečného sexuálního delikventa. Jeho nekontrolovaný pobyt na svobodě bez příslušné léčby může vést k tomu, že se dopustí další závažné trestné činnosti,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Na mladíka je také podána obžaloba. „Podle ní se měl v srpnu 2008, ještě ve výkonu trestu, společně s dalšími spolupachateli dopouštět brutálního jednání, které spočívalo ve znásilňování a sexuálně motivovaném vydírání vůči spoluvězňům,“ doplnila Miklíková.

Hledanému muži je 19 let, má hubenou, 185 cm vysokou postavu, rovné černé vlasy a černé oči. Popis jeho oblečení není policistům znám. Nezdržuje se na adrese svého pobytu v Česku a nikdo neví, kde je. Kriminalisté nevyloučili, že vycestoval do Mongolska nebo jinam.

Jakékoliv informace vedoucí k vypátrání hledaného přijmou policisté na lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám