Hlavní obsah

Policistu tahali lanem z bahna, když zachraňoval na Brněnsku psa

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šlapanice

Kanady, kalhoty a triko obětoval policista z obvodního oddělení ve Šlapanicích na Brněnsku při záchraně psa, který nedaleko obce uvízl v bahně. Zvíře se mu za pomoci parťáka podařilo zachránit, sám ale skončil po pás v bahně.

Foto: Policie ČR

Zachráněný pes ve Šlapanicích

Článek

Událost se stala podle policie před několika dny. Na začátku byla všímavost a duchapřítomnost syna jednoho z místních policistů. Ten totiž na procházce uviděl dvě ženy, kterak se marně snaží z potoka Říčka zachránit jejich psa uvízlého v mazlavém bahně.

Chlapec na nic nečekal a utíkal na policejní oddělení a zburcoval hlídku. „K vyčerpanému zvířeti se praporčík Michael Jeremka jištěný lanem ze služebního automobilu dostal vcelku snadno, pomineme-li, že se musel brodit ve vrstvě bahna,” popsal v pátek policejní mluvčí Bohumil Malášek.

V karanténě psa venčit můžete, ale straňte se lidí

Koronavirus

„Vzal psa do náruče a zamířil zpět. Pak se ale sám dostal do svízelné situace. Musel psa odhodit na břeh, odkud už se zvíře dostalo do bezpečí. Policista sám totiž zapadl po pás do bahna,“ uvedl mluvčí s tím, že za pomoci praporčíka Roberta Sebestyéna a lana ze služebního auta se strážci zákona podařilo vydrápat na břeh.

Tam nechyběla slova díků majitelek a vděčný pohled stále ještě vyděšeného zlatého retrívra. Hned po akci putoval zabahněný policista do sprchy. Kanady skončily rovnou v popelnici, silně zapáchající kalhoty a triko se pokusil policista zachránit ještě v pračce, ale ani to nepomohlo, a tak nezbylo, než oblečení taktéž vyhodit a zamířit do výstrojního skladu pro nové součásti uniformy.

Reklama

Související články

Prezidentův pes na sebe strhl veškerou pozornost

Setkání v rezidenci irského prezidenta při příležitosti Mezinárodního dne žen mělo nečekanou hvězdu. Veškerou pozornost přítomných hostů si totiž vyžádal pes.

Výběr článků

Načítám