Hlavní obsah

Policistu čeká po výstřelu ve školce nejspíš kázeňský postih, přibude instruktáží

Přerov

Chybujícího policistu, jehož zbraň ve čtvrtek vystřelila ve školce v Přerově, čeká nejspíš postih v kázeňském řízení. Vyplývá to z vyjádření policie. Případ prověřuje odbor vnitřní kontroly, podle prvotních závěrů k výstřelu nedošlo v bezprostřední blízkosti dětí. Aby se nic podobného neopakovalo, policie chystá školení.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Mluvčí policie Jitka Dolejšová v pátek uvedla, že prověřování odboru vnitřní kontroly olomoucké krajské policie ještě neskončilo, je tedy podle ní předčasné vyjadřovat se k případnému postihu policisty. „S největší pravděpodobností se však bude jednat o kázeňský přestupek,“ sdělila.

Dolejšová rovněž upřesnila informace o samotném incidentu. „Policista manipuloval se zbraní v závěru besedy a k náhodnému výstřelu nedošlo v bezprostřední blízkosti dětí, ale v odděleném prostoru místnosti,“ shrnula prvotní poznatky kontrolního odboru.

Krajský policejní ředitel Tomáš Landsfeld nařídil v souvislosti s incidentem opětovné proškolení policistů v manipulacích se zbraní, aby se podobné případy neopakovaly, zmínila ČTK. Instruktoři se také mají při pravidelném výcviku více zaměřit na bezpečnou manipulaci se služební zbraní.

Policistovi při besedě v mateřské škole na Přerovsku vystřelila zbraň

Krimi

Zmíněný incident se stal v přerovské mateřské škole v Dvořákově ulici. Policista tam přišel na besedu, jež patřila do série setkání, na kterých chtějí policisté dětem přiblížit svou práci a vybudovat u nich důvěru. Besedy, jejíž součástí byla i ukázka rozložení a složení zbraně, se účastnilo dvanáct předškoláků.

Výstřel vyvolal na sociální síti mezi rodiči v Přerově velkou diskusi, řada z nich se podivovala nad tím, že policisté chodí na tyto besedy se služební zbraní. Podle policie je to však na místě.

„Služební zbraň je součástí policejního stejnokroje a v případě, že do mateřské školy na besedu jde policista z přímého výkonu služby, tak je i naprosto odůvodnitelné, že ji u sebe má,“ dodala Dolejšová.

Učitelky ze školky stojí před soudem za hrubé chování k dětem. Strkaly jim hlavu pod studenou vodu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám