Hlavní obsah

Policisté zadrželi ve vlaku u Prahy další imigranty

Novinky, jap
Praha

Středočeská cizinecká policie dopadla v noci na středu ve vlaku u Prahy čtrnáct imigrantů ze Sýrie. Běženci skončili na policejní služebně, kde se rozhodne o jejich dalším osudu.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté našli ve vlaku směřujícím do Berlína další imigrantyVideo: Novinky

 
Článek

Cizinečtí policisté vyrazili na kontrolu nočního vlaku směřujícího z Maďarska do Berlína. Samotná kontrola proběhla mezi Pardubicemi a Prahou, odkud pak zajištěné imigranty policisté převezli na oddělení. Tam budou všichni cizinci vyslechnuti.

„Při pravidelné kontrole zajistili cizinečtí policisté v mezinárodním vlaku Metropol 14 cizinců ze Sýrie. Byly mezi nimi dvě nezletilé osoby a jedna žena,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Michaela Nováková.

Jednomu z cizinců policisté nasadili pouta, když proti zadržení protestoval, burcoval své známé a něco hledal pod bundou a v batohu. Většina cizinců se prokazovala různými dokumenty, většinou se však jednalo jen o vykázání z území Rakouska.

„V současné době probíhají úkony spojené s povinností opustit území České republiky,“ doplnila mluvčí.

Kontrolují každou noc

Policisté mají mezi sebou kontroly vlaků rozděleny, každou noc je prohlížejí v jiném kraji. Středeční noc připadla právě na středočeskou cizineckou policii.

Imigranti podle zjištění Novinek začínají do vlaků nasedat až ve Vídni. „V Maďarsku po nich totiž při vstupu do mezinárodního rychlíku požadují občanský průkaz, pas a platnou jízdenku. Raději proto dojedou do Vídně a až tam nasednou na mezinárodní rychlík,“ popsal Novinkám zdroj obeznámený se situací v Budapešti.

Reklama

Výběr článků

Načítám