Hlavní obsah

Policisté z vrtulníku opět natáčeli pomalé předjíždění kamionů na dálnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevěnování se řízení, nedodržování bezpečné vzdálenosti, nesprávná jízda v jízdních pruzích a nesprávné předjíždění. To je několik z nejčastějších nešvarů, na které si v těchto dnech posvítili jihomoravští dopravní policisté při akci, kdy jim hříšníky na dálnici D2 pomáhal ze vzduchu odhalovat i vrtulník.

Dálnici ze vzduchu monitoroval vrtulníkVideo: Policie ČR

 
Článek

„Během akce bylo zjištěno třicet přestupků, z toho v devíti případech se jednalo o nesprávné předjíždění. Osmi cizincům byla na místě uložena několikatisícová kauce,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Snímky a záběry, které policie zveřejnila, ukazují několik případů vzájemně se předjíždějících kamionů.

Foto: Policie Jihomoravského kraje

Předjíždění kamionů na dálnici

Policie připomíná, že nejde o žádný nevýznamný delikt. „Při pomalém předjíždění řidičů nákladních automobilů dochází k omezení plynulosti dopravy a současně se zvyšuje i riziko případné kolize,“ připomenul Vala častý nešvar na českých dálnicích.

Policie už dříve upozorňovala, že předjíždění kamionů je na dálnicích frekventovaný problém, a avizovala opakované kontroly.

Anketa

Setkáváte se na silnicích s nesprávným předjížděním kamionů?
Ano, často
93,8 %
Ano, ale jen občas
3,8 %
Ne
2,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 15807 čtenářů.

Na části dálnice D2, kde kontroly probíhaly, platí zákaz předjíždění pro nákladní vozidla. Řidiči – a nejen ti za volantem nákladních aut – ale musejí dodržovat i další pravidla pro předjíždění. Zejména řidič nesmí předjíždět, pokud by tím ohrozil jiné účastníky provozu. Nesmí také omezovat plynulost provozu mj. pomalým předjížděním.

Tohle hovoří za vše. Policie zveřejnila letecké záběry předjíždějících kamionů na D1

Krimi
Foto: Policie Jihomoravského kraje

Předjíždění kamionů na dálnici

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám