Hlavní obsah

Tohle hovoří za vše. Policie zveřejnila letecké záběry předjíždějících kamionů na D1

Policisté z Vysočiny si v pondělí posvítili na chování řidičů na D1, zejména na zákaz předjíždění kamionů. Výsledky bezpečnostní akce budou sice k dispozici až v úterý, už nyní je ale jasné, že na hříšníky policisté nemuseli čekat dlouho. Důkaz bohužel běžného chování záhy ulovil i policejní vrtulník, ačkoli mu počasí dovolilo vzlétnout pouze na hodinu.

Počínání řidičů kamionů na dálnici D1Video: Policie ČR

 
Článek

Video, které ani nepotřebuje komentář, pak policie zveřejnila na Twitteru.

„Minutu trvající záběr z policejního vrtulníku hovoří za vše! Řidiči kamionů se na dálnici D1 takto bezohledně chovají běžně. Dneska odpoledne za tyto přestupky porušování zákazu předjíždění kamionů padaly na Vysočině pokuty. Tyto kontroly budou pokračovat,“ komentovala příspěvek policie.

„Je tam jasně vidět, jak dlouho předjíždějící kamiony blokují levý jízdní pruh a znemožňují tím předjíždění ostatním řidičům,“ zdůvodnila zveřejnění materiálu policejní mluvčí Dana Čírtková.

Doplnila, že předjíždění kamionů je nejfrekventovanějším problémem právě na dálnici. Řidiči silničních korábů však mohou očekávat kontroly i mimo ni.

Bezohledným šoférům, kteří jsou bez rozdílu jak z tuzemska, tak z ciziny, udělují policisté za toto nebezpečné chování bez pardonu nejvyšší možnou pokutu dva tisíce korun a ujišťují, že budou v těchto akcích pokračovat.

Hned v úterý hodlají rozhodit sítě na jiném území.

Foto: Policie ČR

Počínání řidičů kamionů na dálnici D1

Kamion naboural do vozu před sebou. D1 byla uzavřená

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám