Hlavní obsah

Zdrogovaný muž, kterého zaklekl policista v Teplicích, nezemřel kvůli zákroku

Právo, Novinky, ČTK, ok, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice
Aktualizováno

Odbor vnitřní kontroly policie se zabývá sobotním incidentem v Teplicích. Policisté tam vyjeli kvůli šarvátce dvou mužů, z nichž jeden byl při zásahu agresivní. Po zpacifikování jej převzali záchranáři, v sanitce jim ale zemřel. Podle předběžné pitevní zprávy muž nezemřel v souvislosti se zákrokem policistů. Měl v těle velké množství drog.

Policisté v Teplicích zaklekli agresivního narkomana, v sanitce zemřel

 
Článek

Celý incident zaznamenali svědci incidentu na mobil a video nahráli na sociální sítě, kde se okamžitě začalo šířit. Na videu lze vidět tři policisty, kteří přemohli agresivního muže. Jeden policista mu zablokoval nohy, další mu znehybnil ruce a krk. Po uklidnění muže ho přidržoval jeden z policistů a další přivolal záchranáře.

Zásah se odehrál v sobotu odpoledne v Dubské ulici v Teplicích, kde se podle oznámení měli napadat dva muži. Ti zároveň poškozovali cizí auta. Když hlídka přijela na místo, našla zraněného muže ležet na zemi.

Policie dopadla násilníka, který v Brně zbil dvě strážnice

Krimi

„Před 15. hodinou byli policisté na základě telefonického oznámení vysláni do ulice Dubská, kde se vzájemně měli napadat dva muži, kteří zároveň poškozovali cizí auta. Po příjezdu hlídky na místo našli policisté v ulici U Hřiště na zemi ležet muže bez trička, který měl zjevná zranění. Jakmile se k němu policisté přiblížili, začal být agresivní, napadl je a způsobil jim škrábance, jednoho kolegu pokousal,“ uvedl mluvčí policie Daniel Vítek.

Při pitvě byly zjištěny chorobné změny věnčitých tepen srdce
mluvčí policie Daniel Vítek

Lékař: Příčinou smrti bylo předávkování

Muž byl předán záchranářům, ale v sanitce zkolaboval. I přes resuscitaci se jej nepodařilo zachránit. Lékař na místě konstatoval jako předběžnou příčinu úmrtí předávkování drogami.

Pitvou zemřelého byla podle policie vyloučena souvislost se zákrokem, který předcházel zadržení podezřelého. „Podle předběžné pitevní zprávy bylo u muže zjištěno podezření z ovlivnění cizorodou látkou amfetaminové řady a při pitvě byly zjištěny chorobné změny věnčitých tepen srdce,” uvedl v pondělí odpoledne Vítek.

Další okolnosti případu prověřují kriminalisté a pracovníci odboru vnitřní kontroly.

Server Romea.cz upozornil, že na sociálních sítích zákrok lidé připodobňují ke smrti černocha George Floyda. I v Teplicích podle webu zasahující policista několik minut klečel pacifikovanému Romovi na krku. Romea uvedla, že ředitel organizace Khamoro Emil Voráč vyzval k protestu proti policejnímu násilí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám