Hlavní obsah

Policisté po honičce zadrželi lupiče z čerpacích stanic na Brněnsku

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Policisté zadrželi 41letého muže, který v uplynulých dnech loupil na několika čerpacích stanicích na jihu Moravy. Dopadení předcházela honička, která skončila v jedné ze slepých uliček Troubska. Muž je nyní ve vazbě, dostat může až desetileté vězení.

Článek

Muž si před pár dny koupil ojetého favorita, aby mohl jezdit na ryby. Za tři dny s ním ale vyrazil na benzínku do brněnské Heršpické ulice. Tam si s kladivem v ruce na obsluze vynutil vydání pěti tisícovek.

Třídenní pauza a další benzínky

Pak si dal tři dny pohov, večer zajel autem do ivančických hospůdek a vydal se do Brna. Když projížděl Popůvkami, přilákala ho znovu opuštěná benzínka. Na ženu za pultem spustil, že chce peníze. Odvážná dvaapadesátiletá žena mu ale nedala ani korunu.

Vzteky rukou praštil do pultu a rychle odjel. O čtvrthodinu později dorazil na benzínku v Jihlavské ulici. V ruce s bytelným zvedákem a klíčem k demontáži pneumatik vyrukoval na pokladní s požadavkem vydání peněz. Pokladní muži vydala asi pět tisícovek. I tak lupič stačil klíčem poničit pult a čtečku platebních karet.

Policisté hledali bílý favorit

V té chvíli už měly policejní hlídky pohotovost a hledaly bílého favorita. Auto objevily ještě v Bohunicích. Když po marném pokusu o zastavení začal šofér zběsile ujíždět, měli policisté jasno.

„Bláznivá honička s řadou riskantních manévrů přes Ostopovice, Střelice až do Troubska skončila v jedné z tamních slepých uliček. Muž za volantem, který později nadýchal více než půl promile, popisem odpovídal lupiči z obou benzínek,“ řekl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Čerpadlářky totožnost muže potvrdily

Policisté zadrželi 41letého muže v minulosti trestaného za násilnou trestnou činnost a podvody. „Když obě ženy z benzínek potvrdily, že se jedná o pachatele, putoval muž rovnou do policejní cely. Tam se lupič kriminalistům ke všem třem loupežím přiznal,“ doplnil Malášek.

Pachatel je nyní stíhán vazebně a musí počítat s nemalým trestem. Zákon jeho jednání hodnotí sazbou od dvou do desíti let vězení. Kriminalisté nyní navíc zjišťují, zda lupič nemá na svědomí další podobnou trestnou činnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám