Hlavní obsah

Policisté oživili oběšence ve stavu klinické smrti

– Česká Lípa

Druhou šanci dostal ve čtvrtek 35letý muž na Českolipsku, který se pokusil spáchat sebevraždu. Policisté ho odřízli z lana přivázaného k trámu a po 45 minutách společné resuscitace se zdravotníky se ho podařilo oživit. Podle záchranářů byl sebevrah ve stavu klinické smrti.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Svědkyně vytočila tísňovou linku před devátou hodinou ráno poté, co našla muže oběšeného v přístavku na zahradě rodinného domu v jedné z obcí na Českolipsku. Policisté byli na místě do několika minut.

„Sebevraha, který nejevil známky života, nalezli oběšeného na laně přivázaném k trámu. Policisté lano odřízli a okamžitě zahájili masáž jeho srdce,“ sdělila mluvčí policie Ivana Baláková.

Podle zdravotníků měl v té době muž již zástavu krevního oběhu a dechu, což je stav klinické smrti. Po příjezdu záchranářů se policisté s nimi střídali v masáži srdce a po 45 minutách bylo jejich úsilí úspěšné. Následně ho vrtulník převezl do nemocnice v Ústí nad Labem.

„To, že by bez kvalitně poskytnuté první pomoci policistů nepřežil, potvrdili zdravotníci záchranné služby, kteří vedení českolipské policie o průběhu resuscitace pacienta informovali. Jejich poděkování patří npor. Jiřímu Lebedovi a nprap. Ladislavu Křemenovi z obvodního oddělení policie Žandov,“ vzkázala na závěr Baláková.

Reklama

Výběr článků

Načítám