Hlavní obsah

Policisté hledají svědky nehody, při níž tramvaj v Olomouci usmrtila mladého muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Olomoučtí kriminalisté požádali v pátek veřejnost o pomoc, která by mohla vést k objasnění tragické dopravní nehody, při níž tramvaj v pondělí večer usmrtila na Zikově ulici v Olomouci mladého muže. Ten se pravděpodobně vezl na spřáhle mezi tramvajovými vozy. Záchranáři mu již nemohli pomoci.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala v pondělí po 22:30 u zastávky Rožňavská na Zikově ulici.

„V souvislosti s prověřováním nehody se obracíme na svědky události. Zejména na cestující v tramvajové soupravě linky číslo 5, která v pondělí přijížděla do zastávky Rožňavská kolem 22:31 hodin ve směru od zastávky Zikova na konečnou zastávku U Kapličky,“ sdělil Novinkám policejní mluvčí Libor Hejtman.

„Tramvaj se na zastávce Rožňavská míjela s protijedoucí tramvajovou soupravou linky číslo 5,“ dodal mluvčí.

Tramvaj v Olomouci usmrtila muže, zřejmě se v noci vezl na spřáhle

Krimi

„Žádáme zmíněné cestující a další případné svědky nehody, aby se přihlásili na linku 158 nebo osobně či telefonicky kontaktovali přímo kriminalisty druhého oddělení obecné kriminality územního odboru Olomouc prostřednictvím telefonního čísla 974 767 472,“ konstatoval mluvčí.

Mladíka usmrtil druhý vůz tramvajové soupravy, která jela od ulice Schweitzerova k ulici Rooseveltova. Jeho tělo objevil v kolejišti na Zikově ulici řidič další tramvaje. Záchranáři mu již nedokázali pomoci, přivoláni byli k ohledání těla.

„Muž utrpěl devastující, s životem neslučitelná zranění,“ řekla už dříve Novinkám mluvčí zdravotnických záchranářů Lucie Mikisková, s tím, že na místo byl vyslán koroner k ohledání těla.

Podle mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anny Sýkorové předběžné informace nasvědčují tomu, že se tragédie stala poté, co se muž vezl mezi tramvajovými vozy a spadl. „Šlo pravděpodobně o jízdu na spřáhle,“ informovala Novinky mluvčí.

„Vyloučeno ale zatím není ani to, že se snažil přeskočit spřáhlo mezi dvěma tramvajovými vozy. Co se skutečně stalo, by mělo vyjít najevo v průběhu vyšetřování,“ doplnila Sýkorová.

„Přesnou příčinu i míru zavinění dopravní nehody šetří olomoučtí kriminalisté. Ti ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin usmrcení z nedbalosti. Totožnost muže potvrdí až testy DNA,“ doplnil Hejtman.

Reklama

Výběr článků

Načítám