Hlavní obsah

Policisté dopadli sexuálního devianta z Bohnic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ve středu v odpoledních hodinách uprchl z psychiatrické léčebny v Bohnicích duševně nemocný muž, který trpí sexuální deviací se sklony k masturbaci a osahávání žen. Policistům se dvaatřicetiletého devianta podařilo ve čtvrtek ráno zadržet. Během svého útěku však muž napadl dvě ženy.

Foto: obec Přepychy (archiv)

V sobotu 19. září 2015 se v Dřízenském údolí uskutečnilo první vítání nových občánků Přepych. Zcela vlevo Zdeňka Seidelová, starostka obce.

Článek

Nebezpečný násilník se k prvnímu násilnému pokusu odhodlal ještě ve středu v podvečer. V Kostřínské ulici v Praze 8 si u jedno z domů vyhlédl šestasedmdesátiletou ženu. "Po krátkém přetahování o její kabelku žena upadla na schody. Muž se zřejmě polekal a z místa utekl," informoval Novinky Ladislav Bernášek z pražské policie.

Protože prvnímu incidentu nebyli přítomni téměř žádní svědci, strávil násilník noc na svobodě. Osudným se mu stal až druhý pokus o násilný trestný čin ve čtvrtek ráno. Tentokrát si vybral pětadvacetiletou dívku v ulici Kusého opět v Praze 8. Jedna z obyvatelek si však jeho počínání všimla a přivolala policii. "Žena nám sdělila, že na dětském hřišti napadá jakýsi muž procházející ženu," sdělil Bernášek.

Násilník dopaden po krátké honičce

Na místo činu vyrazili policisté z místního oddělení v Bohnicích a hlídka pohotovostní motorizované jednotky. V době jejich příjezdu byl však násilník již na útěku. "Místní policisté přivolali napadené ženě lékaře a zajistili místo činu. Motorizovaná jednotka se mezitím pustila do pronásledování pachatele," popsal zásah Bernášek.

Policisté si asi kilometr od místa napadení všimli muže s podivnou kolébavou chůzí. Podezřelého proto vyzvali k předložení dokladů. Ten však reagoval útěkem. Po krátké honičce a užití donucovacích prostředků se policistům podařilo bránícího se pachatele zadržet a následně umístit do cely předběžného zadržení.

"Policejní komisař sdělil muži obvinění z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a loupež a umístil jej do cely," dodal Bernášek. Zároveň podal podnět návrhu na uvalení vyšetřovací vazby. Současně policisté prověřují i to, zda se muž během svého pobytu na svobodě nedopustil nějaké další trestné činnosti.

Výběr článků

Načítám