Hlavní obsah

Policista, kterému opilá žena ukradla auto a odjela do baru, stíhaný nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Policista, kterému v srpnu minulého roku opilá mladá žena vzala klíče od služebního auta z dozorčí místnosti, nebude trestně stíhán. Rozhodl tak přerovský soud. Mladá žena s policejním vozem odjela do baru v Bystřici pod Hostýnem, přičemž vůbec nevlastní řidičský průkaz.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policista Jan Kuchař z Hranic na Přerovsku, který se zodpovídal z odcizení policejního auta během jeho noční služby na oddělení, sice pochybil, ale podle přerovského soudu nespáchal trestný čin. Muž byl původně obžalován z porušení povinnosti dozorčí nebo jiné služby.

Případ se stal na konci loňského srpna, zabývala se jím i policejní inspekce. Podle žalobce žena, která byla na policejní služebnu v Hranicích v noci předvolána kvůli řešení přestupku v občanském soužití, využila chvilkové nepozornosti policisty, který vyběhl za jiným mužem. Mříž si žena údajně podržela nohou a dostala se tak do dozorčí místnosti. Policistu žalobce vinil z toho, že za sebou neuzamkl mříže a nepřesvědčil se, zda za ním zaklaply.

"Mám za to, že porušení povinností, kterých se obžalovaný dopustil, nebylo tak závažné, aby bylo nutné jej kriminalizovat a projednávat jej v trestním řízení tak, jak to požadovala obžaloba," uvedl soudce Tomáš Novotný.

Auto jsem našla v areálu na parkovišti, nastartovala jsem a vyjela pryč. Nic mě v tom nebránilo.
Žena, která auto odcizila

Najevo přitom vyšlo, že mladík, za kterým policista vyběhl, se ze služebny zcela bez potíží dostal přes dvoje mříže. Použil přitom kliku z jiných dveří. Podobně se bez problémů pohybovala po oddělení také žena, kvůli které nakonec policista stanul před soudem.

Žena vypověděla, že na služebně prý najednou zůstala sama a chtělo se jí na záchod. Když se nikdo neozýval, vlezla do dozorčí místnosti a sebrala klíče. "Vzniklo to tím, že jsem odtud chtěla jít pryč. Vyšla jsem ven, auto jsem našla v areálu na parkovišti, nastartovala jsem a vyjela pryč. Nic mě v tom nebránilo. Původně jsem chtěla jet za manželem, který byl ve vězení. V Přerově jsem to otočila na Bystřici pod Hostýnem," uvedla matka malé dcery.

Opilá žena odjela s vozidlem do baru i přesto, že nevlastní řidičský průkaz. Po zadržení byla obviněna z neoprávněného užívání cizí věci a z ohrožení pod vlivem návykové látky. Za svůj čin byla již odsouzena trestním příkazem k podmíněnému pětiměsíčnímu trestu.

Po incidentu hranické policejní oddělení prošlo rozsáhlými stavebními úpravami.

Reklama

Výběr článků

Načítám