Hlavní obsah

Policie zřídila kvůli nákupu Pandurů speciální tým

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policie zřídila speciální tým, který prověří nákup obrněných transportérů Pandur od rakouské firmy Steyer pro českou armádu. Zřízením týmu byl pověřen náměstek policejního prezidenta pro kriminální službu a vyšetřování Viktor Čech.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Článek

Tým bude pracovat v rámci protikorupční policie a řídit ho bude ředitel tohoto policejního útvaru Libor Vrba. Tým posílí i policisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu.

„Úkolem týmu bude v návaznosti na výsledky předchozích šetření prověřit nové informace, které byly v souvislosti s uvedeným obchodem zveřejněny ve sdělovacích prostředcích a které navozují podezření ze spáchání trestné činnosti korupčního charakteru,“ řekl Jiří Vokuš z Policejního prezidia.

Doplnil, že o zřízení týmu rozhodl policejní prezident Oldřich Martinů v návaznosti na pondělní konzultančí schůzku s nejvyšší státní zástupkyní, ministrem vnitra a premiérem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám