Hlavní obsah

Policie znovu zasahuje v sídle českého fotbalu. Kvůli zakázce na dezinfekci šaten

– Praha

V sídle Fotbalové asociace ČR (FAČR) na pražském Strahově ve středu znovu zasahuje policie. Kriminalisté žádají dokumentaci k zakázce na dezinfekci, informoval server Seznam Zprávy. Podrobnosti k případu policie ani asociace nesdělily.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Sídlo Fotbalové asociace ČR

Článek

Informaci několika médií o zásahu potvrdil mluvčí FAČR Michal Jurman. Asociace podle něj kriminalistům předává veškerou vyžádanou dokumentaci, další podrobnosti neuvedl. Konkrétní nebyla ani policie.

Podle serveru Seznam Zprávy kriminalisté zasahují na Strahově kvůli zakázce na dezinfekci šaten. Existuje podezření, že asociace nehospodárně nakládala s finančními prostředky.

„Mohu pouze sdělit, že náš útvar provádí úkony trestního řízení, nicméně více informací nyní poskytovat nebudeme," sdělil mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej.

Policie provedla prohlídku u Berbra. Obvinila ho z korupce a zpronevěry

Krimi

„FAČR poskytuje zástupcům policie ČR standardně maximální součinnost tak, jak avizovala dopředu v podobných případech. To znamená, že předáváme veškerou vyžádanou dokumentaci a spolupracujeme na všech dalších potřebných procedurách. Konkrétní detaily nebo další podrobnosti ale nemůžeme samozřejmě v tuto chvíli komentovat," řekl novinářům Jurman.

Ukázka z komedie Vyšehrad připomíná fotbalovou kauzu Berbr

Film

Dezinfekce za téměř 10 milionů

FAČR za dezinfekci v 90 klubech zaplatila firmě bývalého ligového hráče Jiřího Tymicha 9,89 milionu korun, přestože práce byla provedena jen v 41 týmech. Na nesrovnalosti v prosinci upozornila kontrolní a revizní komise asociace a doporučila předat případ policii nebo státnímu zastupitelství.

Většinu částky asociace dostala zpět, neboť s dodavatelem uzavřela dohodu o narovnání. Za odvedené práce firmě zbylo téměř 700 tisíc korun.

Kriminalisté zasahovali v sídle asociace už vloni v říjnu, kdy odstartovala kauza údajné korupce a ovlivňování výsledků zápasů kolem bývalého místopředsedy FAČR Romana Berbra.

Berbr s Damkovou uspěli u Ústavního soudu ve sporu s rozhodčím

Krimi

Vlivný funkcionář po vypuknutí aféry postupně odstoupil ze všech pozic v asociaci a případ stál funkce v českém fotbale a UEFA i jeho manželku Dagmar Damkovou.

Berbr byl v lednu po téměř třech měsících propuštěn z vazby a jako další osoby v kauze je dál vyšetřován na svobodě. V aféře je obviněno celkem 20 lidí.

Reklama

Související články

Berbra poslal soud do vazby

Místopředseda Fotbalové asociace ČR Roman Berbr byl v neděli po 13. hodině po rozhodnutí Obvodního soudu pro Prahu 6 vzat do vazby. Potvrdil to jeho právní...

Výběr článků

Načítám