Hlavní obsah

Policie zjistila jméno zavražděného muže nalezeného na Šumavě. Pomohl jí implantát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Kriminalistům se podařilo zjistit jméno muže nalezeného v listopadu u šumavského Schwarzenberského plavebního kanálu. Jde o 69letého Němce, kterého někdo podle policie zavraždil. Totožnost byla zjištěna podle kyčelního kloubu. Pátrání po vrahovi pokračuje.

Foto: Policie ČR

Pohled od místa nálezu těla

Článek

„Jedná se o muže ve věku devětašedesáti let z okresu Straubing-Bogen v Německu. Totožnost zavražděného byla zjištěna pomocí jeho kyčelního implantátu nalezeného při pitvě,“ oznámil mluvčí policie Jiří Matzner.

Podle něj čeští kriminalisté nyní spolupracují s kolegy ze Straubingu při pátrání po pachateli vraždy. Další podrobnosti ale policie z taktických důvodů nechce sdělovat.

Foto: Policie ČR

Utěrky či ručníky nalezené v zavražděného muže.

Mrtvého nahého muže si všimli turisté v neděli 25. listopadu mezi rozcestím Raškov a Klápa za obcí Nová Pec. Tělo leželo pouhých sedm metrů od naučné stezky. Turisté se ale domnívali, že jde o figurínu, kterou hledá šumavská horská služba při svém cvičení, a tak na policii nevolali. To učinili až horští záchranáři, kteří se jeli na místo podívat.

Policie následně zveřejnila několik pátracích relací, kdy ukázala nejen fotky z místa činu, ale i ručníky nalezené nedaleko oběti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám