Hlavní obsah

Muž nalezený u Schwarzenberského kanálu byl zavražděn. Policie hledá vraha i jméno oběti

Právo, kal

Staršího muže, kterého našli turisté o uplynulém víkendu v lese u šumavského Schwarzenberského plavebního kanálu, někdo brutálně zavraždil. V úterý to potvrdila soudní pitva. Kriminalisté ale stále neznají totožnost oběti.

Foto: Policie ČR

Policie vyšetřuje nález těla muže na Šumavě.

Článek

„Není možné vyloučit, že obětí vraždy je cizinec, například z Rakouska nebo Německa. Zavražděný muž byl ve věku od 65 do 75 let a vážil kolem devadesáti kilogramů. Měl světle modré oči a byl bez chrupu. Pitva ukázala, že prodělal operaci pravé kyčle,“ uvedl mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Foto: Policie ČR

Pohled od místa nálezu těla

Podle něj muž neměl chrup, mohl však používat protézu, kterou kriminalisté nenašli. Prodělal operaci pravé kyčle, měl endoprotézu. U srdce měl dva stenty, což jsou trubičky pro rozšíření tepen zásobujících srdce. Pravděpodobně tedy prodělal infarkt. Muž byl podle policie nekuřák, byl nahý a neměl žádné šperky.

Byl zavražděn jinde

Podle informací Práva byl muž zavražděn na jiném místě, než kde se našlo tělo.

Mrtvého nahého muže si všimli turisté v neděli 25. listopadu mezi rozcestím Raškov a Klápa za obcí Nová Pec. Tělo leželo pouhých sedm metrů od naučné stezky. Turisté se ale domnívali, že jde o figurínu, kterou hledá šumavská horská služba při svém cvičení, a tak na policii nevolali.

Foto: Policie ČR

Policie vyšetřuje nález těla muže na Šumavě

To učinili až horští záchranáři, kteří se jeli na místo podívat. „Žádáme všechny, kteří se během víkendu od pátku 23. listopadu do nedělního odpoledne pohybovali v okolí nálezu místa těla, aby se policistům přihlásili na lince 158. Důležitá je každá maličkost, které si všimli, například projíždějících či zaparkovaných vozidel, osob, které v lese potkali, či pohozených částí oděvu,“ žádá veřejnost mluvčí jihočeské policie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám