Hlavní obsah

Policie zatkla muže, který na Domažlicku nastražil výbušninu. Řešil tak osobní spory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horšovský Týn

Policisté dopadli třicetiletého muže, který měl nedávno nastražit výbušný systém před vchod bytového domu v Horšovském Týně na Domažlicku. Informovali o tom ve středu odpoledne na sociální síti X. Podle dosud zjištěných informací bylo motivem činu vyřizování osobních sporů.

Foto: Twitter Policie ČR

Zásah v Horšovském Týnu, síť X Policie ČR

Článek

Na objasnění případu pracoval speciální tým. „Kriminalistům se ve spolupráci se zásahovou jednotkou podařilo zadržet podezřelého třicetiletého muže, který měl tento nástražný výbušný systém na místo uložit,“ napsali policisté na X.

Doplnili, že v současnosti kriminalisté provádějí další procesní úkony. „Podle zatím zjištěných skutečností mělo být motivem tohoto protiprávního jednání vyřizování osobních sporů,“ sdělili. Policisté zároveň ujistili veřejnost, že další nebezpečí v souvislosti s tímto případem nehrozí.

Událost se stala v noci z 19. na 20. února ve Vančurově ulici. Čtyřiačtyřicetiletý muž se vracel domů z práce, před vchodem do bytového domu našel papírovou krabičku. „Když ji odstrčil nohou na stranu, explodovala a střepiny ho zranily v obličeji. Podle svědků to byla obrovská rána,“ uvedla tehdy policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Jednalo se o podomácku vyrobený nástražný výbušný systém. Exploze nezpůsobila téměř žádnou škodu.

Výbuch na Domažlicku vyšetřuje policie jako obecné ohrožení

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám