Hlavní obsah

Policie zastavila rychlé auto. Matku s nemocným miminkem pak doprovodila do nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rokytnice nad Jizerou

Místo pokutování bezohledného řidiče doprovod vozidla do cíle se zapnutými majáky. Tímto obratem v situaci skončil v noci na úterý zásah hlídky policistů na Semilsku, kolem které prosvištělo osobní auto. Jízda v nich vzbudila podezření, že byla nad limitem a řídil opilec. Po zastavení ale uvnitř našli matku s nemocným miminkem.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O tom, že sovy nejsou tím, čím se zdají být, jak zní úsloví ze slavného amerického seriálu Twin Peaks, se v úterý zhruba dvě hodiny po půlnoci přesvědčila policejní hlídka v Rokytnici nad Jizerou, kde se přes křižovatku přehnalo osobní auto značky Seat Leon.

„Policisté se rozhodli řidiče zkontrolovat a dojeli ho v Jablonci nad Jizerou. Předpokládali, že to bude nějaký potížista. Po zastavení seatu ale zjistili, že vozidlo řídí maminka, která veze plačící tříměsíční holčičku s akutními zdravotními problémy na pohotovost do Jilemnice,“ informovala o případu mluvčí policie Ivana Baláková.

Policisté ženě nabídli doprovod, ten ale řidička nepovažovala za nutný. Nakonec za ní hlídka stejně vyrazila, důvodem byly semafory, které jsou umístěné na čtyřech místech na cestě do nemocnice kvůli rekonstrukci silnice, a mohly by tak brzdit plynulost jízdy seatu.

Žena v Brně začala rodit v ranní špičce. Dostala doprovod

Krimi

Hlídka ženu předjela, světelným nápisem na vozidle jí dala znamení, aby se zařadila za policejní auto, načež ji několikakilometrovým úsekem provezla se zapnutými majáky až do Jilemnice.

Případnou pokutu podle mluvčí s řidičkou policie neřešila, řeč byla totiž pouze o tom, že hlídku seat na sebe upozornil svižnou jízdou, přičemž přesná rychlost není známa.

Policisté se podle Balákové hlavně chtěli přesvědčit, zda se v danou hodinu neproháněl po silnici nějaký potížista, například na cestě z flámu, odkud by jel pod vlivem návykových látek.

Řidička podle Balákové ještě v úterý doručila na krajské ředitelství policie Libereckého kraje dopis s emotivním poděkováním za pomoc v nouzové situaci.

Ženu oklamanou podvodníkem zarazila při vkladu statisíců do bitcoinmatu policie

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám