Hlavní obsah

Policie zadržela organizátora protivládní demonstrace Vrabela

– Praha • Aktualizováno

Policie v sobotu zadržela Ladislava Vrabela. Stalo se tak krátce poté, co byla v sobotu ukončena protivládní demonstrace, kterou Vrabel organizoval. Policie nicméně zadržení nesouvisí se sobotní demonstrací, ale s trestným činem, který se měl stát již loni v listopadu.

Stovky demonstrantů v Praze volají po demisi vlády.Video: Aktu.cz

 
Článek

„Policisté dnes odpoledne zadrželi muže (1977) pro podezření ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy, kterého se měl dopustit na sociálních sítích koncem listopadu. Nyní s ním budou probíhat standardní úkony v rámci trestního řízení,“ uvedla policie na Twitteru.

Z příspěvku policie tedy není jasné, že jde právě o Vrabela. Aktivistovi Patriku Pečénkovi to měl nicméně potvrdit jeden z Vrabelových spolupracovníků.

„Neví se víc informací, ale mám jenom informace, že je Láďa zadržený,“ informoval Pečénka ve videu, které zveřejnil na sociální síti, informoval server iDnes.cz.

Česká vláda chce zaútočit na Rusko jadernými hlavicemi, šíří Vrabel. Poplašná zpráva jako víno, reagují právníci

Domácí

Vrabel na konci loňského listopadu zveřejnil na Facebooku video, ve kterém tvrdil, že česká vláda plánuje zaútočit na Rusko jadernými zbraněmi. Právníci oslovení Novinkami to hodnotili jako trestný čin šíření poplašné zprávy. Několik lidí na Vrabela v souvislosti s jeho výroky podalo trestní oznámení.

Sobotní demonstrace se v Praze účastnily stovky lidí. Organizoval ji Vrabel a spolek ČR na 1. místě. Přímo zadržený Vrabel šel přitom celou dobu v čele průvodu, který se po 15. hodině vydal z Václavského náměstí k úřadu vlády. Řečníci, kteří na demonstraci vystoupili, kritizovali vládu a prezidentského kandidáta Petra Pavla.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Demonstraci organizoval Ladislav Vrabel (druhý zleva) a spolek ČR na 1. místě.

Chceme mír! Stovky demonstrantů požadovaly v Praze demisi vlády

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám