Hlavní obsah

Devítiletá dívka v Klášterci zemřela násilnou smrtí, potvrdila pitva

Právo, Karel Otcovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klášterec nad Ohří
Aktualizováno

Pitva devítileté dívky, která probíhala ve čtvrtek, potvrdila, že děvče zemřelo násilnou smrtí. Právo o tom informovala mluvčí policie Alena Bartošová. Z jednání mezi vedením škol v Klášterci nad Ohří a města coby jejich zřizovatele mezitím vyplynulo, že tamní městská policie zajistí zvýšený dohled v jejich okolí. Ředitelé také vyzvou rodiče, aby pokud možno děti na vyučování doprovázeli.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

V Klášterci nad Ohří děti ráno zapalovaly svíčky před základní školou, kterou navštěvovala zavražděná devítiletá dívka.

Článek

Server tn.cz odpoledne informoval, že vražda dívky měla sexuální motiv. Mluvčí ale jak způsob usmrcení, tak sexuální motiv odmítla komentovat a specifikovat. „S ohledem na průběh vyšetřování nebudeme sdělovat konkrétní informace,“ řekla Právu mluvčí.

Za podezřelého policisté zatím nikoho neoznačili.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Na případu intenzivně pracuje krajská kriminálka. „Pokračují výslechy lidí z okolí oběti i dalších svědků z řad spolužáků a zaměstnanců školy,“ informovala Právo Bartošová.

Učitelé informovali žáky  

„Třídní učitelé dnes ve všech třídách citlivě a s ohledem na věk mimořádnou situaci dětem vysvětlili a zopakovali jim základní pravidla bezpečného chování,“ uvedla ředitelka školy Jana Dimunová.

Třídnímu kolektivu dětí, do něhož malá Eliška docházela, se po celý den věnovala odborná pracovnice. Děti a rodiče této třídy také obdrželi dopis ředitelky s kontaktem na školní psycholožku.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Děti zapalují svíčky u školy, kam dívka chodila.

Vedení školy zajistilo pro žáky nedocházející do školní družiny dozor mezi 13. a 15. hodinou. „Žáci budou pod dozorem jedné z učitelek v prostorách školní družiny,“ uvedla ředitelka.

Devítiletá Eliška zmizela cestou ze školy v úterý po poledni, matka se na policii obrátila vpodvečer s tím, že holčička dosud nedorazila domů. Desítky policistů začaly okamžitě propátrávat okolí. Pátrání pokračovalo i přes noc a druhý den, připojili se i dobrovolníci.

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé si připomínají Elišku před školou v Klášterci nad Ohří Video: Karel Otcovský, Právo

Ve středu krátce po 15. hodině našli muži zákona v lese asi kilometr od školy tělo děvčete, zanedlouho potvrdili, že patří právě pohřešované dívce. U školy se krátce poté sešli rodiče a děti, ale i obyvatelé města, kteří pokládali k budově svíčky i hračky na uctění památky Elišky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám