Hlavní obsah

Policie zabavila při kontrolách řidičům auta, použili aktivní antiradar

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Policisté minulý týden zabavili v Pardubicích řidiči automobil, u kterého měli podezření na zapnutý aktivní antiradar. V pondělí se do Hradecké ulice opět vrátili a zabavili řidičům další dva vozy s tímto nepovoleným zařízením a předali je správnímu úřadu.

Článek

„V pondělí během jedné hodiny policisté zastavili hned dva řidiče. V obou případech se jednalo o osobní automobil tovární značky Volkswagen. Jeden z nich byl Touareg, druhý Passat,“ řekla mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

Na místo přijeli i zástupci příslušného správního úřadu z Pardubic, kteří rozhodli o zajištění obou vozidel. Přímo na místě byl přítomen i soudní znalec, který automobily ohledal.

Pasivní antiradar za sklem, podivné zařízení u značek

Policisté na stejném místě již v minulém týdnu měřili rychlost a narazili na dalšího hříšníka. Ulicí projížděla Škoda Octavia šedé barvy. Policista zaměřil laserový paprsek na přední část vozidla, přístroj situaci vyhodnotil s textem E02, což znamená, že vozidlo nelze změřit.

Policista pokus několikrát opakoval marně. Policisté okamžitě automobil zastavili a provedli jeho důkladnou kontrolu. Za čelním sklem našli takzvaný pasivní antiradar, který není zakázaný. Ten upozorňuje řidiče na měření rychlosti, které však žádným způsobem neznemožňuje.

„Důkladná prohlídka automobilu se vyplatila. Hlídce se nezdálo zařízení v okolí registračních značek, policisté proto vyrozuměli operační středisko. Na místo přijel zástupce správního orgánu a rozhodl o zajištění vozu a jeho znaleckém zkoumání," doplnila policejní mluvčí Maturová.

Policie v té souvislosti připomíná, že používáním takzvaného aktivního antiradaru může řidič dostat ve správním řízení pokutu až sto tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám