Hlavní obsah

Policie vyšetřovala samozvanou mladou lékařku, používala titul MUDr.

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Školení záchranářů, kurzy první pomoci, ale také semináře o obraně proti terorismu či lekce psychologie. K tomu ještě zajišťování zdravotního zabezpečení na veřejných akcích či sportovních utkáních. To vše nabízela od loňského listopadu společnost Milénium Emergency, s. r. o., za kterou jednala 30letá Kristýna C. z Prahy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Jenže teď se ukázalo, že firma k takovým činnostem neměla žádné oprávnění, používala smyšlené IČO a dotyčná žena se oháněla falešným titulem MUDr.

Samozvanou lékařku podle informací Práva vyšetřovala od letošního dubna klatovská policie pro podezření z trestného činu neoprávněného podnikání.

„Po zhodnocení všech okolností jsme případ postoupili k vyřízení správnímu orgánu. Kriminalisté dospěli k závěru, že žena porušila zákon o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování. Její provinění spočívá v tom, že tyto služby provozovala bez patřičného oprávnění,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová.

K lékaři v Praze se chodilo pro opiáty jako do krámu, recepty psal za flašku i na mrtvé

Krimi

Jak Právo dále zjistilo, žena založila 26. listopadu webovou stránku mileniumemergency.net, na které nabízela certifikované kurzy s různou tematikou týkající se převážně zdravotnictví.

Zmizeli z internetu

Jako hlavní školicí centrum uváděla Sušici a Kozlov u Střelských Hoštic. „Poskytujeme služby pro policii, armádu a hasiče, ale také pro veřejnost, firmy a školy. Zajistíme zdravotnický dohled nad budovou, organizací anebo firmou,“ prezentovala se firma na webové stránce, která poté, co kolem ní začala kroužit policie, zmizela z internetu včetně všech kontaktů a odkazů na ně.

Recidivista se vydával za lékaře a obíral v Brně důchodkyně. Soud mu potvrdil šest let

Krimi

Policisté přišli na to, že společnost Milénium Emergency ani Kristýna C. nejsou zapsané v obchodním ani v živnostenském rejstříku. IČO, které firma používala, patřilo České spořitelně.

Zdroj blízký vyšetřování Právu potvrdil, že firmu Milénium Emergency si letos v lednu najal na zajištění zdravotní služby například druholigový hokejový oddíl z Klatov. „Za firmu ve smlouvě vystupuje MUDr. Kristýna C.,“ uvedl zdroj.

Vedení klubu nechtělo okolnosti k uzavřené smlouvě komentovat. „To je naše věc. Do toho nikomu nic není,“ reagoval sekretář klubu Ján Tropp.

Reklama

Výběr článků

Načítám