Hlavní obsah

K lékaři v Praze se chodilo pro opiáty jako do krámu, recepty psal za flašku i na mrtvé

Novinky, kub
Praha

Až desetileté vězení hrozí 63letému lékaři z Prahy, kterého policie obvinila z kšeftování s léky. Podle ní vydával předpisy na opiáty narkomanům a také lidem, kteří léčiva dál prodávali. Po zadržení a obvinění policií muže poslal soud do vazby. Kuriózní na případu rovněž je, že ordinace lékaře je ve stejné ulici, kde sídlí policejní prezidium.

Policie zadržela podezřelého lékařeVideo: Policie ČR

 
Článek

Pražští kriminalisté měli informace o podezřelé ordinaci praktického lékaře ve Strojnické ulici od loňska. „Minimálně za šest měsíců dokázal předepsat 218 receptů na 440 balení nejmenovaného léku, což činí 13 220 tablet. To je mnohonásobně větší množství farmaceutik, než je v dané lokalitě u praktických lékařů běžné,“ sdělila v pátek mluvčí policie Lucie Drábková.

Podle vyšetřovatelů 63letý doktor psal recepty na opiáty, jeho „zákazníci” mu za to dávali peníze nebo alkohol. Při vyšetřování se ukázalo, že do ordinace chodí v drtivé většině lidé s pestrou trestní minulostí spojenou s drogami. „V některých případech byly recepty vystaveny na osobu, která již nežila, anebo se v danou dobu nacházela ve výkonu trestu odnětí svobody,“ upřesnila mluvčí.

Lékaři z psychiatrie v Dobřanech fetovali, aby je práce bavila

Krimi

Policie zadržela v souvislosti s případem další tři lidi. „Chodili k doktorovi pro recepty jako do obchodu pro rohlíky. Opiáty dále přeprodávali a jejich výdělek se tak blížil k 30 000 měsíčně. Z průběhu vyšetřování se dá předpokládat, že konečné množství poskytnutých léčiv ze strany lékaře bude pravděpodobně mnohonásobně vyšší,“ dodala Drábková.

Lékaře obvinili z nedovoleného nakládání s psychotropními látkami a vzhledem k okolnostem případu policie navrhla jeho vzetí do vazby, s čímž soud souhlasil. Doktorovi hrozí až desetiletý trest vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám